ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Χωράφι ιδιοκτησίας πριν το 1995 χωρίς φόρο υπεραξίας


Όλο και πιο κοντά έρχεται η επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις αγροτεμαχίων και λοιπών αγροτικών κτισμάτων από την 1η Ιανουαρίου του 2018, καθώς η περίοδος αναστολής εφαρμογής του εν λόγω φόρου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και δεν προμηνύεται θετική εξέλιξη, λόγω και της διαφαινόμενης πορείας των κρατικών εσόδων. Ωστόσο, το θετικό είναι πως όσοι μεταβιβάζουν αγροτεμάχια, τα οποία έχουν στην κατοχή τους πριν από το 1995, θα απαλλάσσονται από το συγκεκριμένο φόρο.

Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου οι δηλώσεις για ένταξη εκτάσεων στα ΔΣΒ


Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4351/2015 «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας και Άλλες Διατάξεις» (Α’ 164) εκδόθηκε η αριθ. 1058/71977/03.07.2017 (ΦΕΚ 2331 Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός των Προδιαγραφών και του Περιεχομένου των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α’)».

Αποστόλου: Έρχονται αλλαγές στις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ


Την αλλαγή του συστήματος κατανομής των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες προκειμένου να αρθούν αδικίες του υφιστάμενου μοντέλου, προαναγγέλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο.

Με συνταγή από 18 Σεπτέμβρη τα φυτοπροστατευτικά


Να μπει σε ισχύ από 18 Σεπτεμβρίου η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνταγής χρήσης φυτοπροστατευτικών ορίζει νέα υπουργική απόφαση, για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις σε όλες τις καλλιέργειες με εξαίρεση τα αρωματικά, τα ανθοκομικά και τα δασικά είδη και τις καλλιέργειες ήσσονος σημασίας (πχ ακτινίδια, ακρόδρυα κ.λπ).

Subscribe to this RSS feed

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

×

Κάνε login, μείνε σε επαφή!

Να είσαι από τους πρώτους για δώρα και ειδικές προσφορές των συνεργατών μας!

You can unsubscribe from email list at any time

Κωδικός: