Εντυπωσίασε και στην Κόνιτσα η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων


Με μία ακόμη άψογη παρουσία ολοκλήρωσε την φετινή καλλιτεχνική χρονιά η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων.

Προσκεκλημένη από τον Δήμο Κόνιτσας συμμετείχε στο «4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κόνιτσας» που διοργάνωσε η Δημοτική Χορωδία της επιβλητικής και πανέμορφης πόλης της Ηπείρου το Σάββατο 23 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ ήταν ενταγμένο στις τριήμερες μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την ΚΕΔΚ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κόνιτσας) και τη Δημοτική Μουσική Σχολή.

Στο Φεστιβάλ πήραν μέρος οι χορωδίες Πτολεμαϊδας, Φαρσάλων και Κόνιτσας.

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων παρουσίασε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα από προκλασικά πολυφωνικά κομμάτια ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια (acapella–χωρίς οργανική συνοδεία) και συνθέσεις Ελλήνων μουσουργών το οποίο και χειροκροτήθηκε θερμά από το φιλόμουσο κοινό, που είχε κατακλύσει την αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης.

Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Κατερίνα Ζαρογιάννου, ενώ διηύθυνε ο μαέστρος κ. Κωνσταντίνος Μάτης.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου συνεχάρη τους χορωδούς για την εντυπωσιακή ερμηνεία τους επί σκηνής και επισήμανε τη σπουδαιότητα και τη συνεισφορά της πολυφωνικής μουσικής στον πολιτισμό της χώρας.

Προσέφερε τοπικά προϊόντα και προσκάλεσε την Παιδική Χορωδία Δήμου Φαρσάλων στο επόμενο Φεστιβάλ ως συνέχεια της συνεργασίας των δύο πόλεων.

Ανταπαντώντας ο μαέστρος κ. Κωνσταντίνος Μάτης ευχαρίστησε το Δήμαρχο εκ μέρους των χορωδών και του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου για την τιμητική πρόσκληση και την πολύ θερμή φιλοξενία.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με δεξίωση και γεύμα με τοπικά εδέσματα προς όλους τους συμμετέχοντες,που παρέθεσε ο Δήμος Κόνιτσας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης αποστολής στην Ήπειρο, οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της Κόνιτσας, όπως το μεγάλο πέτρινο τοξωτό γεφύρι στην χαράδρα του Αώου, την πατρική οικία του Οσίου Παΐσιου, την Αναγνωστοπούλειο Γεωργική Σχολή, την Άνω Κόνιτσα κ.α.

Το πρωί της Κυριακής προσκύνησαν την ιερή θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μονή Μολυβδοσκέπαστης, όπου αφού παρακολούθησαν την κατανυκτική βυζαντινοπρεπή Θεία Λειτουργία ξεναγήθηκαν από τον ηγούμενο της μονής.

Επίσης παρακολούθησαν την γραφική και ηχητική αναπαράσταση της ιστορικής μάχης του Καλπακίου στο πολεμικό μουσείο της περιοχής, επισκέφτηκαν το Μουσείο Αργυροχοΐας στο Κάστρο των Ιωαννίνων και το γραφικό Μέτσοβο.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ