ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλή αύξηση για 100.000 συνταξιούχους - Ποιοι θα ωφεληθούν


Διπλή αύξηση στη σύνταξή τους θα έχουν περίπου 100.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι λόγω των νέων αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση (Ν. 4670/2020) αλλά και της προσαύξησης που θα έχουν στη σύνταξή τους εξαιτίας των αυξημένων εισφορών που καταβάλλουν.

Αίτηση στην ΕΡΓΑΝΗ από ατομικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες για την μείωση του ενοικίου


Νέες αλλαγές στην υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη που υποβάλλει στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ προβλέπει νέα υπουργική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Μείωση ενοικίου 40%: Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί


Αναστάτωση έχει προκαλέσει το ζήτημα της πληρωμής των ενοικίων, καθώς πολλοί ενοικιαστές δηλώνουν αδυναμία πληρωμής τη στιγμή που τα εισοδήματά τους έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΟΑΕΔ: 599 «αθλητικές» θέσεις εργασίας προβλέπει η κοινωφελής εργασία 2020


Στην νέα κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ θα προβλέπονται 599 «αθλητικές» θέσεις εργασίας ενώ το τό σύνολο του προγράμματος που ενεργοποιείται μέσα στον Απρίλιο θα αφορά 36.500 προσλήψεις ανέργων

Ποιοι μένουν εκτός των 800 ευρώ


Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς εξηγεί ποιοι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Πενιχρό το εισόδημα όσων δουλεύουν εκ περιτροπής και με μερική απασχόληση.

Επίδομα 800 ευρώ: Έχουν γίνει 10.000 αιτήσεις σε λίγες ώρες


Άνοιξε τα μεσάνυχτα η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10.000 αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΕΦΚΑ: Ποιοι δικαιούνται παράταση για τις εισφορές με τα νέα μέτρα


Οδηγίες για την παράτασης της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που βάσει ΚΑΔ υπουργείου Οικονομικών έχουν πληγεί καθώς και τις προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από επιχειρήσεις για τους απασχολούμενους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση δίνει γενικό έγγραφο του ΕΦΚΑ.

ΟΑΕΔ: Στα ΑΤΜ τα χρήματα για Δώρο Πάσχα 2020 και επίδομα ανεργίας


Να προπληρωθούν πολύ νωρίτερα φέτος τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα 2020, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ