Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιες θα είναι οι φετινές τιμές - Ποιοι θα πάρουν το επίδομα Featured

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιες θα είναι οι φετινές τιμές - Ποιοι θα πάρουν το επίδομα

Την ανιούσα αναμένεται να πάρει και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς οι τιμές για «κακή τύχη» των Ελλήνων, θα είναι πιο ακριβές.

Στην περιφέρεια η μέση τιμή θα είναι λίγο πιο πάνω από 1 ως 1,02 ευρώ, ενώ στα νησιά μετά και την αλλαγή στο ΦΠΑ θα εκτιναχθεί ακόμη και στο 1,20 ευρώ το λίτρο.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, το επίδομα θέρμανσης που ελάμβαναν μέχρι πέρυσι οι ευπαθείς ομάδες, αποκτά αυστηρότερα κριτήρια ενώ θα δίνεται και μειωμένο κατά 50%!

Η μείωση της δαπάνης θα γίνει με αλλαγή αλλαγή των κριτηρίων και την μείωση της επιχορήγησης ανά λίτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Αυτά είναι τα κριτήρια
Για τη χορήγηση του επιδόματος τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα περυσινά, τα οποία είχαν διαμορφωθεί στα ακόλουθα επίπεδα:

Άγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ

Έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

×

Κάνε login, μείνε σε επαφή!

Να είσαι από τους πρώτους για δώρα και ειδικές προσφορές των συνεργατών μας!

You can unsubscribe from email list at any time

Κωδικός: