ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΟΓΛΟΥ: 6 τρόποι για να οργανώσουμε την διατροφή μας μετά την καραντίνα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΟΓΛΟΥ: 6 τρόποι για να οργανώσουμε την διατροφή μας μετά την καραντίνα

Αφήνοντας πίσω μας το χειμώνα και βλέποντας την άνοιξη να είναι προ των πυλών πολλοί από μας αποφασίζουν να ξεκινήσου ένα πρόγραμμα διατροφής, για να μας βρει το καλοκαιράκι με όσο το δυνατόν ομορφότερο και υγιές σώμα. 

Δεν είναι όμως λίγοι και αυτοί που στην ιδέα της διατροφής αγχώνονται για την οργάνωση της καθημερινότητας τους .

Έξι απλά βήματα που θα μας βοηθήσουν να βάλουμε σε σειρά την καθημερινότητα μας μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα διατροφής και να μπορέσουμε να κάνουμε την αλλαγή αυτή τρόπο ζωής:

  • Φροντίζουμε να οργανώσουμε το ψυγείο μας και τα ντουλάπιά μας, παγαίνοντας στo σουπερ μάρκετ πάντα με λίστα για να μην αγοράζουμε περιττά πράγματα .
  • Έχουμε πάντα στο σπίτι όλα τα τρόφιμα που μας υποδεικνύει ο διαιτολόγος μας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να βγαίνουμε συνεχώς από το σπίτι για να αγοράσουμε τα υλικά για να ετοιμάσουμε ένα γεύμα.
  • Συζητάμε με το διαιτολόγο μας το ωράριο της εργασίας μας για να μας βοηθήσει να οργανώσουμε τα γεύματα μας και να μας δώσει εναλλακτικές λύσεις για τα γεύματα στη δουλειά.
  • Κάνουμε εβδομαδιαίο πλάνο άσκησης και βρίσκουμε χρόνο για συχνή άσκηση τουλάχιστον 3 - 4 φορές την εβδομάδα από 30 - 40 λεπτά. Δεν ξεχνάμε ότι το 50% της προσπάθειάς μας βασίζεται στη διατροφή και το 50% στην άσκηση.
  • Φροντίζουμε να αρχίσουμε ένα νέο χόμπι, ή μια νέα δραστηριότητα για να αλλάξει η διάθεσή μας και να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας.
  • Πολλές φορές υπάρχουν γύρω μας πρόσωπα που μας εμποδίζουν να φτάσουμε στο στόχο μας. Φροντίζουμε να ¨"απομακρύνουμε" τον σαμποτέρ της προσπάθειας μας, κυρίως στις ώρες των γευμάτων.

Η ισορροπημένη διατροφή και η απώλεια βάρους δεν είναι άπιαστο όνειρο για κανέναν μας. Οργανωθείτε και ξεκινήστε αλλαγές στον τρόπο ζωής σαςπου θα σας κάνουν να αγαπήσετε το σώμα σας και να βελτιώσετε την ζωή σας.

διατροφή
ΚΑΡΑΣΜΑΝΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βόλος: Σόλωνος 2Γ
Φάρσαλα :ρήγα Φεραίου 45
τηλ: 2421302625 , 6944843442

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ