Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγελει τη δημοτική αρχή

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγελει τη δημοτική αρχή

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγελει τη δημοτική αρχή που προσπαθει΄να "φιλοτεχνίσει" υπέυθινο και φιλολαϊκό προφιλ με "ασπιρίνες" ενάντια στις συνέπειες της πανδημίας, εκφυλίζοντας τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Με συνεδρίαση "δια περιφοράς", διαδικασία που αφαιρεί την πολιτική αντιπαράθεση, το δικαίωμα στη διαφορετική θέση, στη γνώση της τοποθέτησης των δημοτικών συμβούλων, φέρνει θέματα που μόνο εποίγοντα δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν θέματα που πρέπει να συζητηθούν ολοκληρωτικά αργότερα ,ενώ η λειτουργία αυτή αφορά μόνο θέματα σχετικά με την πανδημία και άλλα εποίγοντα ζητήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων απο την στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό, καταθέτοντας προς τον δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο προτάσεις για την υπεράσπιση προς τον λαό του Δήμου μας.

Η δημοτική αρχή εισηγείται ημίμετρα , χωρίς να συζητηθούν αυτές οι προτάσεις ,ενώ η εξέλιξη της πανδημίας φέρνει νέα δεδομένα και ανάγκες.

Με την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και την συνεδριάση της Οικονομική Επιτροπης του δήμου μας ,αλλά και τις σημερινής Τρίτης 28-04-2020 φάνηκε η γύμνια του Δημου σε προσωπικό, υποδομές εξοπλισμό,η απόσταση των μέτρων που παίρνει απο τις ανάγκες του λαού για ανακούφιση.

Η δημοτική αρχή δε διεκδικεί απο τη κυβέρνηση ενίσχυση των υπηρεσιών που του έχει φορτώσει , δεν παίρνει πολιτική θέση διεκδίκισης μέτρων προστασίας του λαού απο την κυβέρνηση.

Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά πόσο μακριά απο τις ανάγκες του λαού είναι το κράτος σε όλα του τα επίπεδα ,απο τη κυβέρνηση μέχρι και τους Δήμους,

απο τη μιά γεναία χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων ,φόρτωμα των βαρών της κρίσης στον λαό απο την άλλη ,με αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν "στην αναμπουμπούλα" για να μείνουν μετά.

Όσο για τους Δήμους, η κυβέρνηση θα πάρει πίσω σε18 δόσεις απο την μελλοντική τους κρατική επιχορήγηση ,τα όποια κονδύλια δώσει για κάλυψη των εκτάκτων αναγκών εξαιτίας της πανδημίας,και συγχρόνως οι περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων αγγίζουν το 70% τα τελευταιά χρόνια.

Ζητάμε τη συναίνεση της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων για σύγκλιση ,εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις με τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογιά και τη σχετική χρηματοδότηση που προβλέπεται όχι δια περιφοράς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων διεκδικει:
-Άμεση και γεναία οικονομική ενίσχυση του Δήμου απο το κρατος για κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν.

-Πλήρης κάλυψη όλων των θέσεων και ειδικοτήτων ιατρών και μικροβιολογικού εργαστηρίου στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

-Παύση ελέγχου του Οικονομικού παρατηρητηρίου για ισολογισμό εσόδων-εξόδων
κάλυψη απο το κράτος των οφειλών του Δήμου.

-Μειώση ενεργειακού κόστους με τιμολόγιο όπως για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις , μείωση ΦΠΑ για ΔΕΥΑΦ,σχολειά αθλητικές δομές , και προνοιακές.

-Η Λ..Σ Φαρσαλων καταθέτει πρ[οταση προς ψήφιση θέματα του δημοτικού συμβουλίου όπως και της Οικονομικής Επιτροπής να μην παίρνονται αποφάσεις δια περιφοράς, θέματα που δεν έχουν ρόλο να λαμβάνονται αποφάσεις έκτακτα με τρόπο καθαρά αντιδημοκρατικο.

Άμεσα θεωρούμε πως ο Δήμος πρέπει να πάρει τα παρακάτω μέτρα
Απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολουμένων αγροκτηνοτρόφων, οπωσδήποτε για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ, απο δημοτικά τέλη και φόρους (καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, άρδευσης, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων,φόρος ηλεκτροδοτούμενων ) απο 1/3 εως το τέλος του 2020,αναστολής πληρωμής βεβαιωμένων τελών πριν την 1/3.Το ίδιο για μισθώματα δημοτικής περιουσιάς όσων έχουν αναστέλει τη λειτουργία τους (κυλικεία, αναψυκτήρια κλπ).

Στελέχωση με μόνιμο προσωπικομ,κατάργηση των περιοριστικών μνημονιακών δεσμευσεων σε προσλήψεις .
Κατάργηση όλων των διατάξεων ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών (πρασινο,καθαριότητα,ηλεκτροφωτισμός).

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων στη δια περιφοράς συνεδρίαση την Τριτη 28 Απριλίου ψήφισε μονον το θέμα 1 και το 2 ναι ,και για τα υπόλιοπα έκανε προταση προς τον κ.πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αναβληθουν και να συζητηθούν στο επομενο δημοτικο συμβούλιο δια την παρουσιά όλων των δημοτικών συμβούλων η με τηλεδιάσκεψη.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ