Όχημα αξίας 183.416,90€ διεκδικεί ο Δήμος Φαρσάλων

Όχημα αξίας 183.416,90€ διεκδικεί ο Δήμος Φαρσάλων

Άλλο ένα θέμα που προστέθηκε για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην πρόσφατη δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το νέο όχημα που επιδιώκει να διεκδικήσει ο Δήμος Φαρσάλων με προϋπολογισμό 183.416,90€.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι αρχηγοί παρατάξεων είχαν ενημερώσει το Προεδρείο ότι καλό θα ήταν τα θέματα συζήτησης που γίνονται δια περιφοράς εν μέσω καραντίνας, θα πρέπει να είναι θέματα επείγοντα που κατά συνέπεια συμβάλλουν στην ασφάλεια των πολιτών κατά της πανδημίας.

Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε ότι όλοι μείναμε άναυδοι τόσο για το θέμα της συζήτησης, όσο και για το βαρύ προϋπολογισμό που φέρνει το εν λόγω όχημα.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
«Το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων συνέταξε την υπ’ αριθ. 11/2020 μελέτη για την προμήθεια: «Προμήθεια οχήματος μεταφοράς πρασίνων Δήμου Φαρσάλων».

Η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά ένα φορτηγό διαξονικό ανατρεπόμενο για τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων για τις ανάγκες του Δήμου.

Το φορτηγό αυτοκίνητο πρέπει να είναι (πλαίσιο και υπερκατασκευή) καινούργιο, αμεταχείριστο, πρόσφατης κατασκευής αναγνωρισμένου τύπου κατασκευαστή με καλή φήμη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πρέπει να είναι κατάλληλο για φόρτωση, μεταφορά και εκκένωση ογκωδών απορριμμάτων, χωμάτων, μπαζών, κλαδιών κλπ. Το ωφέλιμο φορτίο του πλήρους οχήματος θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι αρκετό για την μεταφορά τουλάχιστον 9 tn υλικών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καραχάλιος Άρης εκπροσωπώντας την παράταξή του, πρότεινε την αναβολή συζήτησης του θέματος, προκειμένου να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις από την Τεχνική Υπηρεσία, σε αντίθετη περίπτωση (της μη αναβολής) το καταψηφίζει.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αναγνώστου Απόστολος, πρότεινε την αναβολή συζήτησης του θέματος, ως μη επείγοντος, λόγω του κορωνοϊού.

Μετά τα παραπάνω ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Δαμιανός κάλεσε τους συμμετέχοντες δημοτικούς συμβούλους στη λήψη απόφασης.

Οι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι συντάχθηκαν με την εισήγηση της Τεχνικής υπηρεσίας, εκτός του δημοτικού συμβούλου Καραχάλιου Αριστομένη και των συμβούλων της παράταξής του και του δημοτικού συμβούλου Αναγνώστου Αποστόλου.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ