Επιχορηγήσεις Συλλόγων της επαρχίας μας (σχόλιο)

Επιχορηγήσεις Συλλόγων της επαρχίας μας (σχόλιο)

Αποπληρώνονται και οι τελευταίες επιχορηγήσεις Συλλόγων και Σωματείων που εγκρίθηκαν από την πρώην Δημοτική Αρχή με εντολές πληρωμής που καθυστέρησαν για άγνωστους λόγους.

Η πρώτη οικονομική τακτοποίηση έγινε πριν από λίγους μήνες στο Σύλλογο Ευυδρίου "Μελίνα" με επιχορήγηση 2.500€ για την έκδοση λαογραφικού βιβλίου.

Πρόσφατα τακτοποιήθηκαν άλλα δύο εντάλματα, αυτό του Συλλόγου "Τα Τζουμέρκα" με 5.000€ και άλλη μία επιχορήγηση στο Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Επαρχίας Φαρσάλων με 3.000€. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται αθλητικά σωματεία, όπως η επιχορήγηση του Αχιλλέα με 8.000€ και άλλων.

Σήμερα, η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι δεν μπορεί να επιχορηγήσει Σωματεία και Συλλόγους εάν δεν αλλάξουν το καταστατικό τους, συμπληρώνοντας ειδικές δαπάνες έτσι ώστε να επιχορηγηθούν.

Γνωρίζουμε ωστόσο ότι οι επιχορηγήσεις Σωματείων και Συλλόγων κατά το παρελθόν από Δήμους δεν προβλέπονταν.xx

Όμως οι εν λόγω επιχορηγήσεις εγκρίθηκαν κατόπιν διαβουλεύσεων και επιστολών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα αρμόδια υπουργεία από την πρώην δημοτική αρχή και γι' αυτό ο Δήμος Φαρσάλων ήταν ο μοναδικός Δήμος της Θεσσαλίας που επιχορηγούσε τα Σωματεία και τους Συλλόγους της επαρχίας.

Με λίγα λόγια είχε βρεθεί η νομική "συνταγή".

Σήμερα ο Δήμος Φαρσάλων "σηκώνει τα χέρια ψηλά" και αφήνει "ξεκρέμαστα" ιστορικά αθλητικά σωματεία και ιστορικούς Συλλόγους για να ανταπεξέλθουν οικονομικά μόνοι τους.

Θεωρούμε ότι πάντοτε υπάρχει ο τρόπος, αρκεί μόνο να το ψάχνεις...

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ