Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες εγκατάλειψης των χωριών

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες εγκατάλειψης των χωριών

Σωρεία παραπόνων δεχόμαστε κάθε εβδομάδα για την εγκατάλειψη των δημοτικών χώρων και εγκαταστάεων σε Κοινότητες της επαρχίας μας, από συμπολίτες μας που επιδιώκουν μία καλύτερη στάση της νυν Δημοτικής Αρχής στα θέματα συντήρησης και καθαρισμού αυτών των χώρων.

Οι εύλογες διαμαρτυρίες τους έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής στο χωριό και το διαχωρισμό Α', Β' και Γ' κατηγορίας πολιτών.

Μας διηγούνται ότι και οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τους δημοτικούς χώρους, όσο έχει ο πολίτης των Φαρσάλων ή ένας πολίτης σε αστικό κέντρο και επομένως οφείλει η Δημοτική Αρχή να φροντίζει την συντήρηση και διατήρηση των δημοτικών χώρων σε άψογη κατάσταση.

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι η οργή και αγανάκτισή τους με τις προεκλογικές δεσμεύσεις περί ανάπτυξης των χωριών της επαρχίας μας.

Έτσι, κατόπιν διαμαρτυριών η εφημερίδα μας κατάφερε να βρεθεί σε μόνο τέσσερα χωριά αυτή την εβδομάδα.

ΣΙΤΟΧΩΡΟ
Πρώτη στάση κάναμε στο Σιτόχωρο για μία παιδική χαρά που μόνο παιδική χαρά δεν λέγεται. Όσο για τα παγκάκια στην πλατεία έχει μείνει σχεδόν ο σκελετός.xx

ΚΑΤΩ ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ
Η δεύτερή μας στάση ήταν οι Κάτω Χαλκιάδες και συγκεκριμένα στο γήπεδο που ορθώς αναρτήθηκε στην πόρτα πινακίδα που γράφει:

"Προσοχή. Λόγω κακής κατάστασης των εγκαταστάσεων, επιτρέπεται η είσοδος ανηλίκων μόνο με παρουσία κηδεμόνα. Τ.Σ. Χαλκιάδων".

Παρ' ότι το γήπεδο μπάσκετ διαθέτει και ηλεκτροφωτισμό, θεωρήσαμε ότι το γήπεδο έχει υποστεί σεισμό πολλών Ρίχτερ, μία εικόνα που μιλάει από μόνη της.

ΔΙΛΟΦΟ
Η τρίτη στάση στο Δίλοφο ήταν μία στάση που μας δήλωσαν κάτοικοι ότι περιμένουν το αρμόδιο συνεργείο να καθαρίσει την άγρια βλάστηση και ότι μάλλον κάτι τέτοιο θα καθυστερήσει αρκετά.
Πρόκειται για ένα χωριό που έχει αρκετά μικρά παιδιά, που απολαμβάνουν το παιχνίδι τους ανέμελα στο χώρο που βλέπετε.
Ωστόσο, με την βλάστηση που επικρατεί οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους για παιχνίδι λόγω επικίνδυνων ερπετών.

ΘΕΤΙΔΙΟ
Η τελευταία μας στάση στο Θετίδιο αποτελείται από μία εικόνα που τα λέει όλα.
Ένας τέλειος χώρος για πικ-νικ, κάτω από τον τεράστιο πλάτανο δίπλα απ' την εκκλησία του χωριού, με μία κούνια χωρίς κανέναν απολύτως σκοπό.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ