Απαιτείται συντήρηση στα ιστορικά μνημεία των Φαρσάλων

Απαιτείται συντήρηση στα ιστορικά μνημεία των Φαρσάλων

Ως γνωστόν, ένα πάγιο αίτημα όλων των Φαρσαλινών ήταν η ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων της επαρχίας μας.

Το 1998 η εφημερίδα "ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ" δημοσίευσε για πρώτη φορά ένα δισέλιδο ρεπορτάζ όπου καταγράφηκαν όλα τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της επαρχίας μας, τονίζοντας την μεγάλη ανάγκη ανάδειξής τους και ότι η επαρχία μας θα μπορούσε μ' αυτό το τρόπο να "τοποθετηθεί" στο χάρτη της Ελλάδος ως τουριστικός προορισμός και όχι απλά μία πόλη που κατασκευάζει το γνωστό Φαρσαλινό χαλβά.

Στο εν λόγω ρεπορτάζ αναλύθηκαν τα οφέλη ενός τέτοιου ενδεχομένου, το οποίο μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας, εφόσον ακόμη και τότε η αγροτιά παρουσίαζε προβλήματα.

Σήμερα το "όνειρο" του τότε βλέπουμε να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς η ανάδειξη πολλών ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων έχει πραγματοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο, εφόσον έχουν γίνει τα ανάλογα έργα δημοπράτησης, υλοποίησης και παράδοσης.

Όλα αυτά όμως δεν φέρνουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα της τουριστικής κίνησης εάν δεν προβληθούν.xx

Η προβολή δεν συνιστά απλά και μόνο διαφημιστική καμπάνια, αλλά και πινακίδες επισήμανσης που να ελκύουν το ενδιαφέρον του κάθε περαστικού.

Με αφορμή τα παραπάνω πιστεύουμε ότι είναι άκρως αναγκαίο τα έργα αυτά να συντηρούνται. Έργα τα οποία στοίχισαν στον Φαρσαλινό φορολογούμενο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και σ' αυτούς που ασχολήθηκαν χρόνια μελέτης ώστε να βρουν τα ιστορικά στοιχεία των μνημείων.

Η παραδοσιακή κρήνη στην είσοδο της Ζωοδόχου Πηγής Φαρσάλων είναι ένα από τα έργα μεγάλης ιστορικής αξίας για το τόπο, όπου περιβάλλεται από ένα καλαίσθητο περιβάλλοντα χώρο, με παγκάκια, χώρο στάθμευσης που σκιάζεται από αρκετά δέντρα και ενδεικνύεται ακόμη και για πικ-νικ.

Κατά την πρόσκλησή μας από κατοίκους την Τετάρτη, μας διηγήθηκαν ότι το συνεργείο καθαρισμού πρασίνου του Δήμου πέρασε πρόσφατα από τη πλατεία του χωριού, αλλά παρέλειψε να καθαρίσει το σπουδαίο αυτό χώρο που βρίσκεται στην είσοδό του.

  

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ