Κάλεσμα ΚΚΕ Φαρσάλων για προβολή ταινίας


Καλούμε τα μέλη, τους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ και τις ΚΝΕ, τη νεολαία και τους κατοίκους της πόλις και περιοχής μας, για να παρακολουθήσουν την ταινία, “ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ” του Παντελή Βούλγαρη, που αναφέρεται στο τελευταίο σημείωμα που άφησε ο Ναπολέων Σουκατζίδης στον πατέρα του λίγο πριν τον σκοτώσουν.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε μια από τις συγκλονιστικές στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, που σήμερα είναι άγνωστη στη νεολαία, αλλά και σε πολλούς συμπατριώτες μας.

Στη θυσία των 200 κομμουνιστών με την εκτέλεσή τους από τους φασίστες ναζί, την Πρωτομαγιά του 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, ως αντίποινα στη δράση του ΕΑΜ και ΕΛΑΣ που αγωνίστηκαν για την εθνική μας ανεξαρτησίας και την λαϊκή κυριαρχία.

Στην εποχή της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της στήριξης του φασισμού από το κεφάλαιο ως ένα ακόμη όπλο για να επιτύχουν τα εγκληματικά σχέδιά τους σε βάρος των λαών, η γνώση της αληθινής ιστορίας του τόπου μας αποτελεί εφόδιο στους αγώνες για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωδικός: