Ερωτήσεις και απαντήσεις συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο Featured


Ερωτήσεις και απαντήσεις έθεσαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Γκατζόγιας ζήτησε από τον Προεδρείο ενημέρωση για το υδρευτικό έργο Σκοπιάς-Φάρσαλα.

Ενημέρωση επίσης ζήτησε για το πόσο τακτικά πλένονται και απολυμένονται οι κάδοι, εάν έχει γίνει καθαρισμός των δημοτικών οικοπέδων και αν ιδιώτες που δεν καθαρίζουν το οικόπεδό τους έχουν λάβει πρόστιμο από την αρμόδια υπηρεσία.

Τέλος, ενημέρωσε ότι η δεξαμενή των Βρυσιών δεν έχει σύνδεση και στην περίπτωση πυρκαγιών ενδέχεται να χρειαστεί βάνα.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Κώστας Τασόκας όπου ζήτησε και αυτός λεπτομερή ενημέρωση για το θέμα της ύδρευσης από τη Σκοπιά Φαρσάλων, χωρίς ωστόσο να θέτει τις δικές του πληροφορίες ότι η ποσότητα δεν είναι επαρκής, καθώς υπάρχουν πολλές πομόνες δίπλα στην περιοχή.

Τις απαντήσεις των ερωτήσεων έδωσε ο Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος, ο οποίος τόνισε τα εξής:

«Υπάρχει ειδικό θέμα στη συνεδρίαση για τη Σκοπιά. Δεν υπάρχει μελέτη για τον αγωγό. Μηχανικός επιβλέπων από τον Δήμο δεν υπάρχει λόγω συνταξιοδότησης του προηγούμενου. Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, θα ζητήσουμε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα, θα μπορούσε στο πρόγραμμα «Φιλόδημο» αλλά εντάξαμε άλλο έργο».

Απευθυνόμενος στον κ. Τασόκα ο Δήμαρχος τόνισε: «Μιλάμε για νερό από πηγές και όχι από γεωτρήσεις κ. Τασόκα. Λάθος σας πληροφορούνε».

Όσο αφορά ενδοιασμούς για τη ποιότητα του νερού που είχε ο κ. Τασόκας ο Δήμαρχος τον ρώτησε αν έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Επίσης είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα που συζητείται από τη θητεία του αείμνηστου Δημάρχου Κων/νο Μπούτη, όταν πρόκειται για ευνοϊκές εποχές.

«Δυστυχώς όλα αυτά είναι έργα που θα μπορούσε να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΦ, που σήμερα είναι καταχρεωμένη με περίπου 6,000,000 που παραλάβαμε από τη θητεία της κ. Ίφου», κατέληξε ο κ. Καραχάλιος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είπε ότι η καθαριότητα και οι χώροι πρασίνου συνεχίζονται να συντηρούνται με αμείωτους ρυθμούς, όσο για τους κάδους υπήρξε βλάβη ολιγοήμερη.

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωδικός: