Κινητοποίηση για τον δρόμου Φάρσαλα - Λάρισα (2) Featured

Κινητοποίηση για τον δρόμου Φάρσαλα - Λάρισα (2)

 ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Την Κυριακή (2/9) στις 11:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση-διαμαρτυρία για το πολυπόθητο έργο της ανακατασκευής του δρόμου Φαρσάλων-Λάρισας.
Η κινητοποίηση έγινε στο κόμβο των φαναριών επί της οδού Λαρίσης με την νέα Περιφερειακή Οδό στο σημείο του Δημοτικού Σταδίου.
Πενήντα περίπου συμπολίτες μας, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχαν στην κινητοποίηση και μάλιστα κάποιοι πήραν το λόγο δηλώνοντας ότι το έργο χρήζει επίσπευση και αλλαγές στη διαμόρφωσή του.

Το παράξενο της όλης υπόθεσης είναι ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε σκοπό την άρση της μελέτης που εδώ και 8 χρόνια φτάνει στο τέλος της με αποτέλεσμα να δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κώστας Τύμπας παρευρέθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας από όλα τα μέλη να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, έτσι ώστε να ακυρωθεί η μελέτη, καθώς έχει πολλούς κυκλικούς κόμβους και ότι δεν προβλέπει διαπλάτυνση του δρόμου.
Και αυτό ακριβώς διατυπώσαμε στο ρεπορτάζ μας της προηγούμενης εβδομάδας.
 
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν ότι η ακύρωση της μελέτης η οποία συμπεριλαμβάνει 5 διαφορετικές μελέτες (οδική, ασφάλειας, περιβαλλοντική κλπ) είναι μία “εγκληματική” ενέργεια και βρίσκεται στο τέλος της με την έγκριση μιας και μόνο μελέτης που έχει να κάνει με την παραλαβή και παράδοση.

Η κινητοποίηση ωστόσο της Κυριακής είχε να κάνει πολύ περισσότερο με την επίσπευση του έργου παρά με την ακύρωση της μελέτης που είχε αρχικά τοποθετηθεί ο κ. Τύμπας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σαφώς η επίσπευση της μελέτης και γενικότερα του έργου είναι κάτι που θα χαροποιούσε όλους μας, με αποτέλεσμα η συμμετοχή να ήταν πολύ μεγαλύτερη, στέλνοντας ένα μήνυμα στην κεντρική εξουσία.
 
Όμως η ακύρωση της μελέτης θα μπορούσε να προβεί “μοιραία” με το ενδεχόμενο να κάνουμε άλλα τόσα χρόνια για τη σύνταξη και έγκρισή της.
Έχοντας υπόψη τις διάφορες παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα μπορούσαμε ως Δήμος να διεκδικήσουμε μικρά έργα για τη διαπλάτυνση και άλλες εργασίες που θα διαπιστώνονταν.

Είδη την περασμένη εβδομάδα η Περιφέρεια ενέκρινε κονδύλι 1,5 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις της οδού Φαρσάλων-Λαρίσης και άλλα 2 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις της οδού Φαρσάλων-Δομοκού.
Σήμερα ο δρόμος "καρμανιόλα" βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση δεκαετιών, με τμήματα του δρόμου να είναι καταστρεμμένα και με καθιζήσεις να είναι άκρως επικίνδυνες για κάθε οδηγό.

Όσο για την κινητοποίηση μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι αποτελούν την επιτροπή πρωτοβουλίας-πολίτες φορείς που την διοργάνωσαν.
Αυτό που γνωρίζουμε μόνο είναι ότι η κινητοποίηση διοργανώθηκε με απώτερο σκοπό την ακύρωση της μελέτης και όχι την επίσπευση του έργου...
 
Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωδικός: