Ξεχώρισε η ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων στην “1η Γιορτή ομάδων υγείας”

Ξεχώρισε η ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων στην “1η Γιορτή ομάδων υγείας”

Με πλήρη επιτυχία και μέσα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο έγινε ο απολογισμός των δράσεων των ομάδων υγείας από τα Κέντρα Υγείας που ανήκουν στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την περίοδο Σεπτέμβριος 2017-Ιούνιος 2018.

Η εκδήλωση που είχε τίτλο “1η γιορτή ομάδων υγείας”είναι το αποτέλεσμα προσπαθειών ενός χρόνου προκειμένου να οργανωθούν για πρώτη φορά ομάδες υγείας σε όλα τα κέντρα υγείας της 5ης Υ.ΠΕ. (42 στον αριθμό), να εκπαιδευτούν τα μέλη τους και να πραγματοποιήσουν δράσεις συντονισμένες και με μετρήσιμα αποτελέσματα αναφορικά με το κάπνισμα ή τον εμβολιασμό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η νεοσύστατη ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, κατόρθωσε να αναδειχθεί μέσα στις εφτά που ξεχώρισαν, καθώς πρωτοτύπησε όσον αφορά την επιλογή του πληθυσμού στόχου της δράσης της.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων αποτελούμενη από τους εξής εργαζόμενους Αβακιάν Ιωάννα ιατρό γενικής ιατρικής, Αετοπούλου Βασιλική ιατρό γενικής ιατρικής, Αντωνιάδου Μαρία νοσηλεύτρια και Καραμπίνα Αναστασία επισκέπτρια Υγείας, ασχολήθηκε με δράση σχετική με τον εμβολιασμό.

Η πρωτοτυπία της δράσης έγκειται στο ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στο χώρο και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Κλωστοϋφαντουργίας “ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ Α.Ε.”.

Η ομάδα υγείας ήρθε σε επαφή με τη διοίκηση και τον ιατρό εργασίας του εργοστασίου στους οποίους γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ενημερώσει, να ελέγξει και να εμβολιάσει τους εργαζόμενους με το αντιτετανικό εμβόλιο.

Με τη συναίνεση της διοίκησης και των εργαζόμενων που δήλωσαν γραπτώς πως ήθελαν να συμμετέχουν στη δράση η ομάδα υγείας προέβει στις εξής πράξεις:
1. Επισκέφθηκε και ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τα εμβόλια ενηλίκων και τον αντιτετανικό εμβολιασμό.2. Έλεγξε και κατέγραψε την εμβολιαστική κατάσταση των εργαζομένων
3. Ξεκίνησε το αντιτετανικό εμβολιαστικό σχήμα στους εργαζόμενους το οποίο συνεχίζεται ως σήμερα. Ιδιαίτερη πρόσκληση για την ομάδα ήταν η εύρεση των αναγκαίων εμβολίων καθώς αυτά είναι σε έλλειψη, όμως με συντονισμένες προσπάθειες και με τη βοήθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ εξασφαλίστηκε η ζητούμενη ποσότητα κια όλα κύλησαν εντός προγραμματισμού τελικά. Τα αποτελέσματα είναι πέραν κάθε προσδοκίας.

Από τους 223 εργαζομένους οι 154 (70%) έλαβαν μέρος στη δράση και εμβολιάστηκαν με το σχήμα του αντιτετανικού εμβολίου που ήταν απαραίτητο για τον καθένα, ενώ εδραιώθηκε μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με το προσωπικό του γραφείου εμβολιασμού του Κ.Υ.Φ. για κάθε περαιτέρω έλεγχο.

Πλήρως ικανοποιημένη λοιπόν, η ομάδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Διευθυντή του Κ.Υ.Φ. κα το προσωπικό για τη βοήθειά του, καθώς και τη διοίκηση, ιατρό εργασίας και εργαζομένους του εργοστασίου που συνεργάστηκαν άψογα παρά τις αρχικές δυσκολίες και τις πολλές προκλήσεις που χρειάστηκε να διευθετηθούν κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών.

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωδικός: