Συνεχίζονται οι ομιλίες στο ΚΑΠΗ από τον ΟΠΑΚΠΑ

Συνεχίζονται οι ομιλίες στο ΚΑΠΗ από τον ΟΠΑΚΠΑ

Αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία της κ. Χριστοδούλου Γεωργίας, επισκέπτριας Υγείας, με θέμα την αρτηριακή πίεση στην Τρίτη Ηλικία, όπου παρέθεσε στο ΚΑΠΗ το πρωί της Τετάρτης.

Μέλη και φίλοι του ΚΑΠΗ παρακολούθησαν προσεκτικά την ομιλία που επικεντρώνονταν στην μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και στην πρόληψη, σε περίπτωση που οι μετρήσεις δεν είναι φυσιολογικές.

Μάλιστα εξήγησε τις διάφορες μεθόδους μετρήσεων, το πότε πρέπει να μετριέται η πίεση και πότε πρέπει να επαναληφθεί μία μέτρηση, όταν η ένδειξη δεν είναι μέσα στις φυσιολογικές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιατρικές ομιλίες που διοργανώνονται από τον ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων, δείχνουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, καθώς στο τέλος των ομιλιών υπάρχουν πάντα ερωτήσεις και απαντήσεις μέσω ενός φιλικού διαλόγου, λύνοντας κάθε απορία που έχουν οι παρευρισκόμενοι.

Μάλιστα ο διάλογος και η ενημέρωση βοηθάει πάντοτε στην πρόληψη του κάθε θέματος που συζητείται.

Τέλος, στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελευταία ομιλία με θέμα "Οστεοπόρωση στην Τρίτη Ηλικία", από τον κ. Χρήστο Ανύφαντη, φυσικοθεραπευτής, μία πάθηση που ολοένα αυξάνεται σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωδικός: