Με αντικειμενικά κριτήρια η πενταετή θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής

Με αντικειμενικά κριτήρια η πενταετή θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής

Με τη λήξη της πενταετίας της νυν Δημοτικής Αρχής, οφείλουμε να σεβαστούμε τα όσα καταγράψαμε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η εφημερίδα μας έδινε πάντα το παρών.

Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν μία ομαλή λειτουργία χωρίς εντάσεις και κυρίως χωρίς "παρατράγουδα", όπου όλες οι παρατάξεις και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους για να στηρίξουν τις προσπάθειες του Δήμου.

Αυτό αποδεικνύεται από όλες τις αποφάσεις που λήφθησαν και που τουλάχιστον το 95% ήταν ομόφωνες.

Οφείλουμε να πούμε ότι όλες αυτές οι ομόφωνες αποφάσεις έδωσαν τον "αέρα" , έτσι ώστε να υλοποιηθούν όλα τα προγράμματα, μελέτες, έργα, εκδηλώσεις και άλλα.

Σαφώς, ο προγραμματισμός και σχεδιασμός του Δήμου με την υλοποίηση όλων αυτών των προαναφερθέντων, έδωσε μεγάλη πνοή στην επαρχία μας.

Θα ήταν εντελώς άδικο να πούμε ότι ο Δήμος Φαρσάλων δεν τοποθετήθηκε επιτέλους στο χάρτη της Ελλάδος, με τεράστια κονδύλια συγκριτικά με άλλες παρόμοιες πληθυσμιακά πόλεις, αλλά και μεγαλύτερες, όπως άδικο θα ήταν να δηλώσουμε ότι δεν συνέβαλαν με ομόφωνες αποφάσεις αυτών των ενεργειών το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων.

Εξίσου άδικο όμως είναι να μην επαινέσουμε τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, Προέδρους των Οργανισμών και δημοτικούς υπαλλήλους που ενημερώθηκαν, μελέτησαν και προγραμμάτισαν από κοινού τις όποιες επεμβάσεις, εκδηλώσεις και προγράμματα που τέθηκαν από κρατικούς πόρους και ευρωπαϊκούς.

Η συμβολή όλων αυτών δείχνει να ξεπέρασε το όριο αρμοδιότητας ενός Δήμου, εφόσον στηρίχθηκαν επαρκώς οι ευάλωτες ομάδες σε θέματα υγείας με δωρεάν εξετάσεις, σε θέματα επιμόρφωσης με εθελοντικές δράσεις, σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζοντας τους ΑμΕΑ της επαρχίας μας (αμαξίδια), σε θέματα αθλητισμού με εγκαταστάσεις για την άθληση όλων αλλά και με το θεσμοθετημένο Ημιμαραθώνιο "Αχίλλειος Άθλος".

Φυσικά η συμβολή της Δημοτικής Αρχής δεν έμεινε μόνο σ' αυτά τα θέματα, εφόσον η ανάδειξη της επαρχίας μας έπρεπε να γίνει πέραν του Φαρσαλινού χαλβά και αυτό τα κατάφερε με τα ιστορικά και αρχαία μνημεία, τοποθετώντας τον μυθικό Αχιλλέα στα Φάρσαλα, αλλάζοντας έτσι το σκηνικό άλλων περιοχών που επιδίωκαν να τον ταυτίσουν εκεί.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της τελευταίας πενταετίας, η πόλη μας προχώρησε ακόμη και στις ενεργειακές αναβαθμίσεις, με τα σχολεία να έχουν παύσει να χρησιμοποιούν πετρέλαιο για την θέρμανσή τους, όπως και άλλα δημόσια κτίρια, μειώνοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας τους.

Και σαφώς καλώς πράττουν και ομολογούν όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί που συμμετάσχουν στις προσεχής δημοτικές εκλογές, δηλώνοντας ότι η νυν Δημοτική Αρχή έπραξε μεγάλο έργο.

Και αυτό σαφώς είναι προς τιμή τους.

Η αντικειμενική αλήθεια είναι ότι η νυν Δημοτική Αρχή κατά τη τελευταία πενταετία λειτούργησε ως μηχανισμός ελβετικού ρολογιού, συμβάλλοντας κατά το μέγιστο στην αναβάθμιση, ανάδειξη και ευημερία της επαρχίας μας κατά τουλάχιστον τα 26 έτη που λειτουργεί και η εφημερίδα μας.

Αξίζει σύσσωμο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Οργανισμών και όλοι οι συντελεστές τα συγχαρητήρια για μία άκρως αξιέπαινη θητεία και ευχόμαστε σε όλους που ανανεώνουν τη συμμετοχή τους στις προσεχής εκλογές καλή επιτυχία, με το βλέμμα στραμμένο στο σύνολο και όχι σε προσωπικές προσδοκίες για τις γενιές που έρχονται.

Login to post comments
back to top

Κωδικός: