Ιορδάνης Εσκίογλου: "Με μπλέξατε και μπλέξατε το όνομά μου σε κάτι που δεν είχα σχέση"

Ιορδάνης Εσκίογλου: "Με μπλέξατε και μπλέξατε το όνομά μου σε κάτι που δεν είχα σχέση"

Σε ειδική συνεδρίαση και τακτική συνεδρίαση προσκλήθηκαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, για τη λήψη και ψήφιση αποφάσεων το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης.

Ειδική συνεδρίαση
Θέμα ειδικής συνεδρίασης
1) Εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Φαρσάλων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις 7:30 μ.μ. ξεκίνησε η ειδική συνεδρίαση με θέμα την εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Φαρσάλων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Με την έναρξη της συνεδριάσεως, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νος Δαμιανός μίλησε για την τροποποίηση του νόμου στην διαδικασία ψηφοφορίας και στη συνέχεια ανακοίνωσε τις αιτήσεις των υποψηφίων που ήταν οι εξής:

Από την παράταξη του Δημάρχου κ. Ιορδάνη Εσκίογλου ο κ. Κων/νος Δαμιανός, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Άρη Καραχάλιου ο κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας, από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης της κ. Μαρίας Ίφου η κ. Ιουλία Αγγελακοπούλου, από την παράταξη Ε.ΔΗ.Π. ο επικεφαλής κ. Κων/νος Τύμπας και από την Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων ο κ. Αποστόλης Αναγνώστου.

Με την εισήγηση του Προέδρου, η κ. Μαρία Ίφου ζήτησε να διευκρινιστεί εάν μπορούν δύο συνδυασμοί να κατεβάσουν έναν υποψήφιο, δηλαδή να γίνει σύμπραξη.

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος τόνισε ότι επειδή το άρθρο δεν ήταν σαφές, επικοινώνησε με αρμόδιο όργανο για την διευκρίνηση αυτή και του απάντησε ότι η σύμπραξη αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει μετά τις δημοτικές εκλογές.

Με τη λήξη της ψηφοφορίας αναδείχθηκαν σε σύνολο 26 ψήφων (ήταν απών ο κ. Άρης Καραχάλιος), με 10 ψήφους ο Κων/νος Δαμιανός, με 7 ψήφους η Ιουλία Αγγελακοπούλου, με 5 ψήφους ο Δημήτρης Μπαμπανίκας, με 3 ψήφους ο Κων/νος Τύμπας και με 1 ψήφο ο Αποστόλης Αναγνώστου.

Από την παραπάνω ψηφοφορία εκλέγονται ο κ. Κων/νος Δαμιανός και η κ. Ιουλία Αγγελακοπούλου που θα συνοδεύουν τον Δήμαρχο ως εκπρόσωποι της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Τακτική συνεδρίαση
Η τακτική συνεδρίαση ορίστηκε στις 8:30 η ώρα με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Με την έναρξή της ο Πρόεδρος ζήτησε από τα μέλη εάν επιθυμούν να προβούν σε ερωτήσεις, τοποθετήσεις ή διευκρινήσεις σε θέματα που αφορούν την επαρχία μας.

Το λόγο ζήτησε η κ. Κική Παναγιωτοπούλου, η οποία ανέφερε για την πρόσκληση του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων που προφανώς εκ παραδρομής περιείχε συνδιοργανωτή κομματική οργάνωση.

Τόνισε δε ότι “ο Δήμος είναι και η δική μας παράταξη, ο Δήμος είναι οι δημότες, ο Δήμος είναι οι Οργανισμοί, ο Δήμος είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι και ότι είναι αδιανόητο να έφυγε από ιδιώτη με λογότυπο του Δήμου”.

Την απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Ιορδάνης Εσκίογλου, ο οποίος τόνισε τα εξής:

"Έχετε στα χέρια σας καμία πρόσκληση;
Έχει πάρει κάποιος κάποια πρόσκληση που να γράφει......, είδατε κάτι στο facebook;
Έχετε επίσημη πρόσκληση;
Έλεος!
Εμείς, το Δημαρχείο δεν έχουμε καμία σχέση με καμία πρόσκληση.
Το άτομο που ήταν να φτιάξει τις μακέτες έφτιαξε τρεις μακέτες.
Εγώ δεν έχω facebook και μ' αυτά δεν έχω καμία σχέση.
Αυτό που είχα στις εκλογές δεν το χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά γιατί δεν ξέρω να ασχολούμαι. Τελείωσε.
Με είδατε να ανεβάζω τίποτα;
Λοιπόν, ο ΟΠΑΚΠΑ, ο Μπασαγιάννης έβγαλαν 3 μακέτες, είδαν το τι συνέβη αμέσως...
Η πραγματική μακέτα βγήκε μετά και υπάρχει δήλωση του κατασκευστή ότι τύπωσε με τον νόμο 105, ότι τύπωσε μία μακέτα και τίποτα άλλο.
Και έρχεστε εδώ μέσα και λέτε ότι πολιτικοποίησα τον Δήμο και άλλα".

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος σήκωσε μία κάρτα ρωτώντας αν γνωρίζουν οι σύμβουλοι τι είναι.

Είπε δε ότι ήρθε μία κάρτα από τη Φώφη Γεννηματά, η οποία ήταν η μόνη που απάντησε στη πρόσκληση και η οποία έγραφε:

"Αγαπητέ Ιορδάνη συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε εσένα και τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του Δήμου. Πάντα στη διάθεσή σου για συνεργασία και στήριξη στο δημιουργικό σου έργο".

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος τόνισε:
"Εγώ κατέβηκα στο 76% και πάτε να με βάλετε σε κόμμα; Δεν έκανα τίποτα.
Με μπλέξατε και μπλέξατε το όνομά μου σε κάτι που δεν είχα σχέση!
Λοιπόν, και πριν κάνετε τέτοια λάθη που να πολιτικοποιείτε τις εκλογές ή τον Δήμο, παλιά υπήρχαν, τώρα δεν υπάρχουν...
Τώρα πάμε καθαρά και κοιτάζουμε τα συμφέροντα του Δήμου και τα μεγάλα έργα.
Τρέχω Αθήνα, πήγα στις Βρυξέλλες και γι' αυτά τα αποτελέσματα θα σας ενημερώσω.
Λοιπόν, μην κάνετε μικροπρέπειες αυτά είναι για τα πανηγύρια και για τα κοριτσάκια του δημοτικού.
Από εκεί και πέρα ας αναλάβει ο ΟΠΑΚΠΑ γιατί αυτός είναι υπεύθυνος".

Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, ο οποίος και αυτός με την σειρά του έδωσε την δική του ερμηνεία για τις τρεις μακέτες που δόθηκαν και που κάποιος ιδιώτης ανέβασε την λανθασμένη στα κοινωνικά δίκτυα.

Μάλιστα ο κ. Μπασαγιάννης επισήμανε ότι υπήρξαν αιτήσεις για συνδιοργάνωση και ότι ψηφίστηκαν ομόφωνα από το συμβούλιο του ΟΠΑΚΠΑ.

Είπε δε ότι αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση χωρίς ωστόσο να υπάρχει κομματικό όργανο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Μπασαγιάννη του είπε "ότι μέχρι ένα σημείο καλά τα πήγε".

Τόνισε δε ότι "δεν μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί το όνομα του Δήμου και εσείς να είστε αμέτοχοι. Να λέει ο καθένας εξ ονόματι του Δήμου κάνω εκδήλωση. Εσείς έπρεπε να προστατέψετε τον Δήμο".

Το λόγο πήρε και ο κ. Κώστας Τύμπας, ο οποίος είπε ότι δεν εξετάζει τι και πως έγινε, αλλά ότι ήταν μία δυσφήμιση του Δήμου και δεν μπορεί ο καθένας να αναρτεί και να γράφει ότι θέλει που να εμπλέκει τον Δήμο.

Έπρεπε δε ο Δήμος να ψάξει να βρει από που προήλθε η κακοήθεια αυτή, εφόσον πρόκειται για κάτι τέτοιο και να το αποκαταστήσει.

Τέλος, ο κ. Τύμπας τόνισε ότι δεν γνωρίζει για την εν λόγω επιστολή της κ. Γεννηματά, αλλά ότι η ίδια αναγνωρίζει το μεγάλο έργο που έχει κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και για το λόγο αυτό δεν χρειάζονται θριαμβολογίες πέρι του 76% διότι είναι αποτέλεσμα προσδοκιών και αναμένετε, όπως είστε υποχρεωμένος, να το υλοποιήσετε.

Ο κ. Τύμπας έκανε σαφές ότι η θριαμβολογία πραγματοποιείται όταν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και τα μεγάλα έργα που δεσμεύτηκε να κάνει η νυν Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα η παράταξη του Δημάρχου.

Με την λήξη της συζήτησης για την πρόσκληση, ο Δήμαρχος ομολόγησε ότι τον έμπλεξαν και έμπλεξαν και τον Δήμο.

Είπε δε ότι “ο Δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με την πρόσκληση.

Όλα αυτά που δηλώθηκαν από τον κ. Καραχάλιο, τον κ. Τύμπα και την κ. Παναγιωτοπούλου δεν έχουν σχέση με τον Δήμαρχο”.

Είπε χαρακτηριστικά ότι "θα μπορούσατε να με πάρετε ένα τηλέφωνο και να μου πείτε βρε κολοκύθι, τι είναι αυτά που βγαίνουν, και να σας απαντήσω ότι εγώ ξαφνιάστηκα από αυτά που βγήκαν και είδα ξαφνικά μηνύματα στο κινητό. Αναρωτήθηκα τι γίνεται;”

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος είπε ότι "Το ψάχνουμε. Ψάχνω να βρω την άκρη και όταν την βρω θα σας πω από που έφυγε.
Και ελπίζω ότι θα μπορέσω να βρω την άκρη. Πάντως δεν έφυγε τίποτα από εμένα, από τον Δήμο, το Δημαρχείο.
Ο κατασκευαστής έκανε τρεις μακέτες... Άραγε τι να απολογηθώ;
Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα! Συγγνώμη να ζητήσω από ποιον;
Γράψατε ότι κομματικοποίησε τον Δήμο ο Δήμαρχος.
Εγώ το ψάχνω και το ψάχνω"...

Θέματα ημερήσιας διάταξης
1) Αποδοχή ποσού 9.475,76€ από το ΥΠ.ΕΣ. για καταβολή εκλογικής αποζηµίωσης στους υπαλλήλους του Δήµου που συμμετείχαν στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.
2) Έγκριση αναµόρφωσης του προδπολογισµού του Δήμου οικ. έτους 2019.
3) Συγκρότηση πενταµελούς Επιτροπής Διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου και ορισμός μελών.
4) Συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Κοινωνικού Φαρµακείου και ορισμός μελών.
5) Έγκριση της αριθ. 75/2019 απόφασης του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ (ΑΔΑ: 7ΖΛΟΟΛ3Ψ-Ζ9Ο) µε Θέµα: «Αναµόρφωση του προϋπολογισµού του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ οικ. έτους 2019 (τέταρτη)».
6) Έγκριση εκµίσθωσης δηµοτικών αγροτεµαχίων που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες: Ενιπέα, ΝαρΘακίου και Πολυδαμαντα.
7) Αντικατάσταση μισθωτή (λόγω Θανάτου), στο δημοτικό σγροτεμόχιο 75,00 στρεμμάτων που βρίσκεται στη Κοινότητα Μ. Ευυδρίου, Δ.Ε. Ενιπέα, Δηµου Φαρσάλων στη Θέση: «Αµπέλια».
8) Έγκριση δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση, του κτιρίου του δηµοτικού σχολείου Υπέρειας στο Σύλλογο Γυναικών Υπέρειας “H ΘΕΤΙΔΑ”(αίτηµα συλλόγου Γυναικών).

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωδικός: