Ανησυχία για μεγάλη εστία μόλυνσης στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ

Ανησυχία για μεγάλη εστία μόλυνσης στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ

Τον έντονο προβληματισμό του μας εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΡΟΜΑ Φαρσάλων κ. Μπάμπης Δημητρίου, για τα λιμνάζοντα λύματα και όμβρια ύδατα που έχουν κατακλύσει όλη την περιοχή του καταυλισμού και όχι μόνο.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, εφόσον έχει γίνει αναφορά από την Πολεοδομία και την παρέμβαση Εισαγγελέα, ο οποίος ήρθε να διαπιστώσει το θέμα επιτόπου.

Χωρίς τη σύνδεση αποχευτικού αγωγού, τόσο τα λύματα, όσο και τα λιμνάζοντα νερά, με τις τελευταίες βορχοπτώσεις παράγουν μία ανυπόφορη οσμή που διοχετεύετε σε κοντινές κατοικίες, εξαπλώνοντας μία εστία μόλυνσης που μπορεί να αποφέρει μεγάλα προβλήματα υγείας.

Ο κ. Δημητρίου μας είπε μέσα από την αγανάκτησή του ότι επισκέφθηκε τον Δήμαρχο πριν λίγες εβομάδες για να λύσουν το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ο Δήμαρχος τον παρέπεμψε στην αρμόδια Αντιδήμαρχο και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για τη λύση του προβλήματος.

Ο ίδιος τόνισε δε ότι ο αποχετευτικός αγωγός βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον καταυλισμό, πράγμα το οποίο θα μπορούσε άμεσα να λύσει το πρόβλημα ο Δήμος με ελάχιστο κόστος.

Όπως και να έχει πρόκειται για ένα έντονο πρόβλημα που μπορεί να αποφέρει προβλήματα υγείας σε ευπαθείς ομάδες και παράλληλα να εξαπλωθεί με άγνωστες διαστάσεις.

Και για τους λόγους αυτούς οφείλει η Δημοτική Αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυσή του.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ