Εκδήλωση για την ανάδειξη της τοπικής μας κουζίνας

Εκδήλωση για την ανάδειξη της τοπικής μας κουζίνας

Η διατροφική αξία και κυρίως η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας της περιοχής μας ήταν η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» μπροστά από το Δημαρχείο την Κυριακή.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν επίσης ο Δήμος Φαρσάλων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Γυναίκες, μέλη και φίλοι του Συλλόγου είχαν ετοιμάσει μία μεγάλη ποικιλία από τοπικά εδέσματα για τους παρευρισκόμενους, ενώ παράλληλα είχαν φροντίσει για ορχήστρα να παίζει παραδοσιακά τραγούδια με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου ενηλίκων και παίδων να εντυπωσιάζουν το κοινό.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Δήμητρα Αστάρα - Γούσιου αρχικά καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και έκανε μία σύντομη αναφορά στην τοπική κουζίνα της περιοχής και την διατροφική αξία που έχει.

Ανέφερε επίσης ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελεί ένα θεσμό που θα καθιερώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης τοπικών συνταγών για την έκδοση ενός βιβλίου, που σαφώς δεν θα αποτελεί βιβλίο μαγειρικής αλλά βιβλίο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο οποίος μεταξύ άλλων συνεχάρη το Σύλλογο για τη πρωτοβουλία του που αφορά την τοπική κουζίνα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Φαρσάλων θα στέκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες που αφορούν την προαγωγή και ανάδειξη του πολιτισμού.

Το λόγο πήρε και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων/νος Τύμπας, ο οποίος έκανε λόγο για μία ξεχωριστή εκδήλωση που αναδεικνύει αλλά και προωθεί την τοπική μας κουζίνα, συγχαίροντας με τη σειρά του όλους τους διοργανωτές.

Τέλος, η εκδήλωση συνεχίστηκε με χορούς των τμημάτων και τη χορωδία του Συλλόγου.NTOPIOI 1NTOPIOI 3NTOPIOI 4NTOPIOI 5NTOPIOI 6NTOPIOI 92NTOPIOI 98

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

×

Κάνε login, μείνε σε επαφή!

Να είσαι από τους πρώτους για δώρα και ειδικές προσφορές των συνεργατών μας!

You can unsubscribe from email list at any time

Κωδικός: