Μουσική παράσταση με την Πανσέλληνο του Αυγούστου από τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.

Μουσική παράσταση με την Πανσέλληνο του Αυγούστου από τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.

Μουσική Παράσταση “ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ” οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ) στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Αυγούστου 2017» την Κυριακή 6 Αυγούστου στο Πάρκο Απιδανού (9.30μμ).

Η Μουσική Ομάδα «Χρόες» επιχειρώντας μία ουσιαστική προσέγγιση σε τραγούδια που γράψανε από κοινού ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Νίκος Γκάτσος θα μας ταξιδέψουν μουσικά κάτω από το φως της πανσελήνου. Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με κείμενα σχετικά με τα τραγούδια και γεγονότα από την συνεργασία των δύο αυτών μυθικών Ελλήνων.

Η μουσική ομάδα «Χρόες» συγκροτήθηκε στην Καρδίτσα το καλοκαίρι του 2004. Έκτοτε διατηρεί μια αισθητή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Επιδίωξή της είναι η ανάδειξη της τέχνης του λόγου και της μουσικής, δηλαδή του τραγουδιού.

Το ρεπερτόριό της αποτελείται κυρίως από κομμάτια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, (παλαιότερων αλλά και σύγχρονων) ώστε να έρθει το κοινό σε επαφή με σημαντικά δείγματα–παρακαταθήκες τόσο της μουσικής, όσο και της στιχουργικής-ποιητικής γραφής.

Στους πειραματισμούς της ομάδας συμπεριλαμβάνονται επίσης και κάποια κλασικά θέματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως και θέματα από την ελληνική παράδοση. Η ομάδα αποφεύγει την ευκολία και προσπαθεί να επιτύχει ένα άρτιο αισθητικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

ΧΡΟΕΣ: Αρχαίος Ελληνικός μουσικός όρος που αναφέρεται στα μελωδικά διαστήματα
Χρήστος Διαμαντής: Μαντολίνο
Αναστασία Μαρκαντώνη: Ερμηνεία
Γιάννης Μπάτρας: Πιάνο και επεξεργασία τραγουδιών

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ράδιο Στορκ 89,8fm, Εφημερίδα ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ, neafarsala.gr, Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ifarsala, Σφαίρα 101,6fm & 90,7fm.

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

×

Κάνε login, μείνε σε επαφή!

Να είσαι από τους πρώτους για δώρα και ειδικές προσφορές των συνεργατών μας!

You can unsubscribe from email list at any time

Κωδικός: