Ποινές φυλάκισης 18 και 6 έτη για τους ιερείς Featured

Ποινές φυλάκισης 18 και 6 έτη για τους ιερείς

Νέες διαστάσεις εξελίχθηκαν προχθές το απόγευμα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με την υπόθεση εξαπάτησης Δημοσίου χρήματος μέσω μισθοδοσίας ιερέων, από τους ιερείς των Φαρσάλων.
Συγκεκριμένα, ο δεύτερος ιερέας οδηγήθηκε στη φυλακή με ποινή φυλάκισης έξι έτη χωρίς ελαφρυντικά, κάτι που του στερεί την προσωπική ελευθερία,πράγμα την οποία είχε μετά από απόφαση έφεσής του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. 

Όπως είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας με στοιχεία για τον τρόπο εξαπάτησης, ο γνωστός πρώην ιερέας των Φαρσάλων κατηγορήθηκε όπως και ο προηγούμενος ιερέας, για δύο πράξεις απάτη και πλαστογραφία, στο οποίο καταδικάστηκε ο ήδη φυλακισμένος σε 18 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά και μάλιστα μετά από πρωτόδικη απόφαση.


Το Πενταμελές Εφετείο μάλιστα επέβαλε προχθές την καταβολή αποζημίωσης 220 και 710 χιλιάδων ευρώ από τους ιερείς αντίστοιχα προς το Ελληνικό Δημόσιο, ποσά τα οποία απέσπασαν από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο.


Στην απολογία του ο πρώτος ιερέας που καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης, για ακόμη μία φορά έριξε ευθύνες σε αρμόδιους υπαλλήλους της ΔΟΥ Φαρσάλων, δηλώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το έπαιρναν αυτοί.


Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από το δικαστήριο, δηλώνοντας ότι είχε ανάγκη τα χρήματα, ενώ μετάνιωσε για τα όσα συνέβησαν.
Στην ερώτηση του Προέδρου για το πόσα χρήματα ακριβώς πήραν, εφόσον έπαιρναν ένα μικρό ποσό, ο 42χρονος ιερέας είπε ότι δεν ήξερε το ακριβέστατο ποσό, αλλά υπολόγιζε περίπου 80 με 90 χιλιάδες και όχι κάτι παραπάνω.


Στην ερώτηση για το εάν έχουν ευθύνες, ο πρώην ιερέας δήλωσε ότι φοβόταν να αντιδράσει, πράγμα το οποίο επανέλαβε στον εισαγγελέα τονίζοντας ότι τον απειλούσαν οι εφοριακοί.
Τέλος, ζήτησε συγγνώμη από το Θεό, από την κοινωνία των Φαρσάλων και από την οικογένειά του.


Όσο για τον ιερέα με ποινή φυλάκισης 6 χρόνια, δήλωσε ότι βρήκε μία κατάσταση που πολύ απλά συνεχίστηκε και η μοναδική του αμέλεια ήταν να την ελέγχει.
Δήλωσε δε, πως δεν γνώριζε ότι γινόταν μεγάλη απάτη και υπέγραφε χωρίς να την αντιληφθεί, πράγμα το οποίο πληρώνει σήμερα.

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

×

Κάνε login, μείνε σε επαφή!

Να είσαι από τους πρώτους για δώρα και ειδικές προσφορές των συνεργατών μας!

You can unsubscribe from email list at any time

Κωδικός: