Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων: «Να μην κλείσει κανένα τμήμα του ΕΠΑΛ Φαρσάλων»

Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων: «Να μην κλείσει κανένα τμήμα του ΕΠΑΛ Φαρσάλων»

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Τασόκα επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Φαρσάλων για να ενημερωθούν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μπροστά στην απαράδεκτη και μάλιστα «επιλεκτική» απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το Μηχανολογικό Τμήμα του ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

Από τη συζήτηση, αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα είναι η τεράστια υποβάθμιση από την κυβέρνηση του εκπαιδευτικού και κατά συνέπεια του παιδαγωγικού έργου του ΕΠΑΛ και η προσβολή του δικαιώματος των παιδιών στη μόρφωση και την επαγγελματική τους επάρκεια.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρήσει στην κατάργηση του τμήματος μαθητές κινδυνεύουν να διανύουν καθημερινά 100 χιλιόμετρα για να παρακολουθούν μαθήματα στη …Λάρισα.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάλει «τάξη», όπως λέει, στη λειτουργία των ΕΠΑΛ μόνο οργή και θυμό προκαλεί. Έρχεται συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων να ολοκληρώσει την υποβάθμιση και διάλυση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφτηκε το δήμαρχο και του μετέφερε το πρόβλημα.

Σαν μια πρώτη κίνηση ανάδειξης του προβλήματος και έκφρασης διαμαρτυρίας αποφασίστηκε συνάντηση για αύριο Τρίτη 31 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο, με το 15μελές συμβούλιο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όπου θα εκφραστούν πιέσεις προς την Περιφέρεια, το Υπουργείο Παιδείας για να περιφρουρηθεί το απόλυτα δίκαιο αίτημα για τη διατήρηση και απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων δεν τρέφουμε αυταπάτες. Καλούμε τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς να μην επαναπαύονται στις κάθε «υποσχέσεις» και τις καλές προθέσεις. Η οργάνωση του αγώνα, η ανάδειξη του προβλήματος με τη συλλογική στήριξη των γονιών και γενικά του λαού της περιοχής είναι αυτή που θα φέρει αποτελέσματα.

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών και εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αίτημά τους. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μείνει το τμήμα ανοιχτό.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων
Τασόκας Κώστας

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

×

Κάνε login, μείνε σε επαφή!

Να είσαι από τους πρώτους για δώρα και ειδικές προσφορές των συνεργατών μας!

You can unsubscribe from email list at any time

Κωδικός: