Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας:Το 2ο Δημοτικό στις παραδοσιακές δεξαμενές του Βαρουσίου

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας:Το 2ο Δημοτικό στις παραδοσιακές δεξαμενές του Βαρουσίου

Τη μεγάλη λιθόκτιστη δεξαμενή ύδρευσης στο Βαρούσι, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ. Φρόσω Ευαγγελοπούλου και κ. Κώστα Γκουντούλα.

Η κατασκευή της δεξαμενής ανάγεται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1910 συγκεκριμένα, όταν Δήμαρχος στην πόλη ήταν ο Αλέξανδρος Κυρώζης. Μαζί με τη μικρότερη δεξαμενή, που βρίσκεται λίγο μακρύτερα στον δρόμο προς το Αχίλλειο, ανήκουν σε ένα πρωτοποριακό για την εποχή του υδραυλικό έργο, κατασκευασμένο από κορυφαίους Γάλλους μηχανικούς, που για πολλές δεκαετίες αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις ανάγκες ύδρευσης της πόλης.

Η ειδική συνεργάτις του Δημάρχου κ. Βάσω Νούλα, τους ξενάγησε στον χώρο μιλώντάς τους για τη θεμελιώδη σημασία του νερού στις οργανωμένες κοινότητες κατοίκησης των ανθρώπων από τα νεολιθικά χρόνια έως σήμερα, για το αρχαίο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης των Φαρσάλων, αλλά και για τα νεότερα υδροσυστήματα, στα οποία εντάσσονται, από αρχιτεκτονικής και υδραυλικής απόψεως, οι δεξαμενές του Βαρουσίου.

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

×

Κάνε login, μείνε σε επαφή!

Να είσαι από τους πρώτους για δώρα και ειδικές προσφορές των συνεργατών μας!

You can unsubscribe from email list at any time

Κωδικός: