Αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα στις 19/1 Featured

Αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα στις 19/1

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου με αγροτικά μηχανήματα στην Κεντρική Πλατεία των Φαρσάλων την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. αποφάσισαν σε σύσκεψη οι Αγροτικοί Σύλλογοι, ενώ στη Νίκαια θα προχωρήσουν σε έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες χωριών της περιοχής.

Παράλληλα, σειρά συσκέψεων διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Συνεχίζονται οι συσκέψεις της ΕΟΑΣΝΛ σε περιοχές του Νομού Λάρισας με στόχο την ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων και την αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που μειώνουν το εισόδημα των αγροτών, τους οδηγούν στην φτώχεια και τον αφανισμό.

Μαζικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν ήδη στα Φάρσαλα και την Νίκαια με διεξοδικό διάλογο για τα μέτρα αλλά και τις διεκδικήσεις μας.

Στα Φάρσαλα στην σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων αποφασίστηκε να διοργανωθεί συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία με τρακτέρ στην Κεντρική Πλατεία των Φαρσάλων την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα στα χωριά να εντείνουν τις προσπάθειες τους για μαζική και μαχητική συμμετοχή, να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η πολιτική της που μας καταστρέφει δεν θα περάσει.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νίκαιας στην σύσκεψη που πραγματοποίησε αποφάσισε από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να βγουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και ανάλογα θα αποφασίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τους αγρότες με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού αγροτικής ανάπτυξης.

Με περίσσιο θράσος ο Υπουργός δήλωσε ότι δόθηκαν περίπου 3 δις ευρώ στους αγρότες από το υπουργείο κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τα χρήματα αυτά είναι από επιδοτήσεις και προγράμματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν βγήκαν από τον «κρατικό κορβανά» και είναι μειωμένα φέτος κατά 8,5% από την ΚΑΠ της Ε.Ε και συνολικά θα μειωθούν οι επιδοτήσεις άρα και το εισόδημα περίπου 60% με την εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2019.

Η προσπάθεια του υπουργού και της κυβέρνησης με αυτές τις δηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο δημιουργίας κοινωνικού αυτοματισμού μπροστά στις συσκέψεις και την οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων των αγροτών.

Σε μια χώρα κρίσης, φτώχειας και εξαθλίωσης από τις πολιτικές τους, σε μια Ελλάδα που ο λαός της χρωστάει στην εφορία πάνω από 100 δις ευρώ, προσπαθούν να στρέψουν τους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους ενάντια στους αγρότες που δήθεν απολαμβάνουν «πακτωλό» χρημάτων.

Η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων έφεραν την χώρα μας σε αυτό το χάλι και επιβάλλεται όλοι όσοι πληρώνουμε την κρίση, αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες να παλέψουμε μαζί ενάντια στα μέτρα και να μην περάσει ο διαχωρισμός που επιχειρούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων «ταλαιπωρούν» τον κόσμο και όχι οι αγρότες που βγαίνουν και αγωνίζονται για την επιβίωση των οικογενειών τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις και να συμβάλουν με τον προβληματισμό τους στις αγωνιστικές αποφάσεις που θα παρθούν.

Να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση και ανάμεσα στα άλλα προβλέπει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πετσόκομμα στα επιδόματα τέκνων κ.α

Να μην υπάρχει καμιά επανάπαυση στους αγρότες για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς γιατί θα ενταχθούν σπίτια, χωράφια, στάνες αφού με τα μέτρα της κυβέρνησης θα υπάρχει αδυναμία πληρωμής όλων των χαρατσιών που μας έχουν επιβληθεί μιας που το εισόδημα μας συνεχώς μειώνεται”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Επαρχίας Φαρσάλων καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν με τρακτέρ στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων.

Παλεύουμε για την επιβίωση με βάση τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια και τον αφανισμό.

Δίνουμε μαχητική απάντηση στα νέα μέτρα και χαράτσια της κυβέρνησης. Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε!

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

×

Κάνε login, μείνε σε επαφή!

Να είσαι από τους πρώτους για δώρα και ειδικές προσφορές των συνεργατών μας!

You can unsubscribe from email list at any time

Κωδικός: