Άρση μέτρων: «Δειλή» επιστροφή στην κανονικότητα – Πειθαρχημένοι οι πολίτες

Άρση μέτρων: «Δειλή» επιστροφή στην κανονικότητα – Πειθαρχημένοι οι πολίτες

Στη νέα κανονικότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 καλούνται να προσαρμοστούν οι πολίτες, πρώτη ημέρα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Οι Έλληνες έκαναν δειλά – δειλά τα πρώτα βήματά τους στη νέα εποχή, όπως φαίνεται από την ελαφρώς αυξημένη κίνηση στους δρόμους σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όσο, κυρίως, από την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την επίσκεψή τους στα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα για πρώτη ημέρα μετά από σχεδόν δύο μήνες λουκέτου.

Από το πρωί σήμερα, Δευτέρα, ο κόσμος που μετακινείται με τα μέσα μεταφοράς τηρεί τις νέες εντολές, φορώντας τη μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας ενώ δεν υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση.

Σημειώνεται ότι δεν είναι όλες οι θέσεις διαθέσιμες και έχει τοποθετηθεί κόκκινη κορδέλα σε όσες απαγορεύεται η χρήση τους.

Η μάσκα από σήμερα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ΤΑΧΙ, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Για τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ, στα ΤΑΧΙ, στα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Σύμφωνα με οδηγό λεωφορείου που μίλησε στο CNN Greece, η πλειονότητα των επιβατών δείχνει πειθαρχημένη, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις.

«Το 97% από ό,τι είδα στο δρομολόγιο, φοράει μάσκα... Έχω παρατηρήσει ότι πράγματι στις θέσεις που υπάρχει το απαγορευτικό, το τηρούν» δήλωσε ο οδηγός.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ