Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πιθανό το δεύτερο κύμα κορονοϊού να είναι σοβαρότερο από το πρώτο

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πιθανό το δεύτερο κύμα κορονοϊού να είναι σοβαρότερο από το πρώτο

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τον κορονοϊό έκρουσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, λέγοντας πως «το δεύτερο κύμα της πανδημίας ίσως να είναι ακόμη μεγαλύτερο».

«Υπάρχουν κάποιοι σπινθήρες ανά την επικράτεια, τους οποίους πρέπει να κατασβέσουμε» σημείωσε o Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο οποίος αναφέρθηκε και στα τεστ που γίνονται στους ξένους τουρίστες.

«Οι έλεγχοι γίνονται με έναν αλγόριθμο, δεν γίνονται τυχαία. Ελέγχονται περισσότερο οι ταξιδιώτες που αποτελούν υψηλής πιθανότητας κρούσματα. Οι υπόλοιποι είναι χαμηλής πιθανότητας, όχι μηδενικής», δήλωσε χαρακτηριστικά.xx

Την ίδια ώρα απέδωσε την χαλάρωση των μέτρων από τους Έλληνες στον "μεσογειακό ενθουσιασμό" σε συνδυασμό με την κόπωση από την τήρηση των περιορισμών.

«Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να προκαλέσει καταστροφές αν δεν ακολουθήσουμε τις συστάσεις. Σημαντική η χρήση μάσκας για τον περιορισμό της πανδημίας»", υπογράμμισε.

Ωστόσο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ