Το Σκοπιανό πριν το κλείσιμό του

Το Σκοπιανό πριν το κλείσιμό του

Άρθρο του Γεώργιου Χαρχαντή
Ενεργός πολίτης, πρώην Αντιπρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Μία βουλευτική ψήφος, η 151η, θα ζυγίζει αιώνων Ελληνική ιστορία.

Ονομασία Σκοπίων: ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ
Απερρίφθη στο παρελθόν η ονομασία των Σκοπίων ως Σλαβομακεδονία, η οποία συνύφαινε την ιδιότητα του λαού ως σλαβικής προέλευσης που την κατοικεί σήμερον, (περίτο70% είναι Σλαβο-βουλγαρικής εθνότητας, εγκατασταθέντος περί τον 7ο αιώνα Μ.Χ.), με τήν ιστορική γεωγραφική έκταση τμήματος της αρχαίας Μακεδονίας, του κράτους του Φιλίππου και Μ. Αλαξάνδρου.

Η ονομασία της Σκοπιανής χώρας (Βαρδαρίας) ως Β. Μακεδονίας, εμπεριέχει έδαφος τμήμα της αρχαίας ιστορικής και ταυτόχρονα γεωγραφικής Μακεδονίας.

Όμως ο Σκοπιανός λαός που την κατοικεί σήμερον είναι εντελώς ξένος ως προς αυτήν, πανθομολογημένο κατ’ επανάληψη από Σκοπιανούς επισήμους.

Η παγκόσμια πρακτική στην ονομασία των κρατών είναι να ονοματοδοτούνται με το όνομα και τον πολιτιστικό χαρακτήρα του λαού που κατοικούνται και όχι διαφορετικά.

Παραδείγματα:
Είναι δυνατόν να ονομάζεται σήμερον η Ιταλική μεγαλόνησος Σικελία, η οποία υπήρξε αρχαία ελληνική χώρα, κοιτίδα σημαντική ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού (Αισχύλος-Αρχιμήδης),με κάποιο επίσημο όνομα ελληνικό, αφού ήδη κατοικείται από Ιταλούς;

Είναι δυνατόν να ονομασθεί η Μ. Ασία Ελλάδα,(σημερινή Τουρκία), όπου ήκμασε αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και μεταγενέστερα ο βυζαντινός με καθαρά ελληνοχριστιανικό χαρακτήρα;

Είναι δυνατόν να ονομάζεται μέρος της Αιγύπτου Ελλάδα, επειδή κάποτε κατακτήθηκε από τον Έλληνα Μακεδόνα Βασιλέα Μ. Αλέξανδρο, ο οποίος μάλιστα ίδρυσε την πόλη Αλεξάνδρεια που διατηρεί τιμητικά αυτό το όνομα αμετάλλακτο για εικοσιτέσσερες αιώνες, οι δε επίγονοί του (Πτολεμαίος Α΄- 2ος αιώνας π.Χ) ίδρυσαν την ξακουστή Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη;

Είναι δυνατόν να ονομάζεται Βουλγαρία η Ελλάδα, επειδή περιστασιακά επεκτάθηκε ιμπεριλιαστικά στον ελληνικό χώρο μεταξύ των ετών 996-1014 μ.Χ όπως και το 1878 με την βραχύβια συνθήκη του Αγ. Στεφάνου, μετά την λήξη του νικηφόρου Ρωσοτουρκικού πολέμου, ή Βουλγαρία να ονομάζεται Ελλάδα, επειδή για κάποιους αιώνες ήταν αυτή η χώρα υποτελής στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία;

Είναι δυνατόν να ονομασθεί η Ελλάδα Γερμανία, επειδή κατεκτήθη από την δεύτερη και η κατοχή διετηρήθη επι τέσσερα έτη 1941-1944;

Είναι δυνατόν και νοητό να ονομάζονται Τουρκία τα σημερινά κράτη των Βαλκανίων, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, το Μαυροβούνιο,η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Αυστρία έως τα πρόθυρα της Βιέννης, μέρος της Ισπανίας, επειδή κάποτε η Οθωμανική αυτοκρατορία στην πλήρη της επέκταση είχε κατακτήσει αυτές τις χώρες;

Όμως ονοματίζεται η Αλάσκα ως επικράτεια των ΗΠΑ(Αμερική) επειδή κατοικείται σήμερον απο Αμερκανούς και όχι ως χώρα των (αποδεκατεσθέντων) Εσκιμώων, ούτε και <<παλαιά Ρωσία>>, από την οποία αγοράσθηκε η έκταση της πολιτείας της Αλάσκας το έτος 1867.

Ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν είναι ιστορικά καταγεγραμμένο να προδιαγράφεται το όνομα του κράτους, ο χαρακτήρας και τα προσδιοριστικά στοιχεία του Λαού από την γεωραφική έκταση όπου εγκαθίσταται και κυριαρχεί.

Δέν διαφοροποιείται, δεν μεταλλάσσεται ο πολιτισμός, ο ψυχισμός, ο εθνοτισμός, η γλώσσα, το θρήσκευμα ενός Λαού υπό την επίδραση του τόπου που κατοικεί.

Τούτο ισχύει και δια τον Σκοπιανικό Σλαβικό Λαό. Δεν Μακεδονοποιήθηκε με την εγκατάστασή του στην συγκεκριμένη εδαφική έκταση κατά το 7ο αιώνα ΜΧ.,

Κάθε απόπειρα οικειοποιήσεως του Μέγα Αλέξανδρου, του κράτους του, της Ιστορίας του, του πολιτισμού του, της δόξας του, είναι φανερή πρόθεση και προσπάθεια αρπαγής από ανίκανους φυσικούς ιδιοκτήμονες.

Αυτό πρέπει να γίνει ακράδαντα πιστευτό από εμάς ώστε να διαχυθεί αυτή η αντίληψη προς κάθε κατεύθυνση και να εξαλειφθεί η φαινομενικά αφελής κρίση: "για ένα όνομα κάνετε έτσι;".

Στο προκείμενο θέμα δεν δικαιολογείται ο Σλαβογενής Σκοπιανικός Λαός να ονομασθεί μακεδονικός, επειδή ουδεμία ιστορική, πολιτιστική, γενεολογική και αιματολογική σχέση και συγγένεια εχει με τους φυσικούς απογόνους και φορείς των χαρακτηριστικών στοιχείων, των αρχαίων μακεδόνων του 4ου αιώνος Π.Χ. Φιλίππου και Μ. Αλεξάνδρου, που είναι οι σημερινοί Έλληνες, γεγονός που το ομολόγησαν ήδη με αφοπλιστική ειλικρίνεια οι ίδιοι οι Σκοπιανοί επίσημοι κατα καιρούς.

Είναι δε πολιτικο-διπλωματικό παράδοξο να διατυμπανίζουν Έλληνες, αιρετοί άντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν σ’ ένα κράτος το πως θα ονομάζεται, έστω και αν έχει τον όρο Μακεδονία.

Άς μην παραβλέπουμε δε το ανάλογο και εντελώς όμοιο στην ουσία του Ευρωπαϊκό προηγούμενο της επιβολής της Γαλλίας επι της Αγγλίας, (προκειμένου να εισέλθει στην ΕΕ), την ονομασία ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (UK) και ΟΧΙ ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, από τον λόγο ότι μία επαρχία της Γαλλίας απέναντι από την βρετανική νήσο ονομάζεται Βρετάνη.

ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ, ως όπλο στην Ελληνική Πολιτική και Διπλωματία για αποτροπή της "μακεδονοποίησης" των Σκοπίων.

Ο βουλευτής  και Η' αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις, σε κείμενό του αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών την 11-1-2019, με τίτλο «Μακεδονία σακατεμένη», αναφέρει ότι αυτή καταστρέφει τὴν ἀρτιμέλεια τῆς ἱερῆς Γαίας Μακεδονίας...

Άν κάποιοι μοῦ κλέψουν ἀπὸ βιβλίο μου, παράγραφο ἢ φράση, ἐπίσης καὶ αὐτοὶ τιμωροῦνται, γιὰ «κλοπὴ πνευματικῆς ἰδιοκτησίας».

Ποιὰ ποινὴ προβλέπεται γι’ αὐτούς, ποὺ μᾶς ἔκλεψαν τὸ ὄνομα;

Είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να προτάξει την πρέπουσα γραμμή στα εθνικά της συμφέροντα, τα οποία δεν είναι άλλα από την διαφύλαξη του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας, αναγνώριση της χώρας των Σκοπίων με το ιστορικό της όνομα ΒΑΡΔΑΡΙΑΣ, με έκφραση τυπικής εννοίας και ουσίας Σλαβικού χαρακτήρα εθνότητας, Γλώσσας, Εθνικής συνείδησης και με αυτό να εισέλθει ισότιμα στην χορεία των κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χωρίς ουδεμία αντίρρηση από μέρους της Ελλάδας.

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωδικός: