Από σήμερα η υποβολή για το Μηχανογραφικό 2019

Από σήμερα η υποβολή για το Μηχανογραφικό 2019

Οι Πανελλήνιες 2019 συνεχίζονται με τα ειδικά μαθήματα των ΓΕΛ, ενώ μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε η υποβολή μηχανογραφικών στο http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η διαδικασία ξεκινά με τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους να απευθύνονται στο Λύκειό τους με σκοπό να πάρουν τον σχετικό κωδικό υποβολής (password).

Στη συνέχεια, εισέρχονται με αυτόν τον κωδικό στην ιστοσελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr μέσω της οποίας μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του Μηχανογραφικού τους και να κάνουν προσωρινές αλλαγές (Προσωρινή αποθήκευση).

Αφού ανακοινωθούν οι βαθμοί των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 15-7-2019.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωδικός: