Άρχισε να παρανομεί ο Δήμαρχος;

Άρχισε να παρανομεί ο Δήμαρχος;

Αναμενόμενες και όχι προ εκπλήξεων δείχνουν να είναι οι ενέργειες της νυν Δημοτικής Αρχής, εφόσον φαίνεται ότι έχουν εκτροχιαστεί οι προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις και αποκαθίστανται με εξυπηρετήσεις των ημύτερων.

Μέσα σε πέντα μόλις μήνες η νυν Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Εσκίογλου, έχει προκαλέσει σύγχυση στη κοινή γνώμη ως προς το θέμα μιας διαυγής δημοτικής αρχής που πρέπει να υπηρετεί το σύνολο των Φαρσαλινών.

Εντός πέντε μηνών έχουμε δει:
Άγριους ξυλοδαρμούς, μεταξύ υπαλλήλων του Δήμου εν ώρα υπηρεσίας, χωρίς την Δημοτική Αρχή να πέρνει θέση, όπως είπε ότι θα έπραττε, τα νόμιμα.

Να δοκιμάζονται υπάλληλοι πριν την πρόσληψή τους.

Προσλήψεις που καθρεπτίζουν τον υποψήφιο προσληφθέντα, χωρίς να υπάρχει παραγωγικός τομέας. Έχουμε επίσης δει πρόσληψη χωρίς να πληρεί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις!

Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου να αποπληρώνουν πρόσφατα τιμολόγια έναντι παλιότερων.

Δημοπρασίες αγροτεμαχίων να μην δημοσιεύονται στο τοπικό τύπο, προς ενημέρωση των Φαρσαλινών.

Και τώρα, το "είπα, ξείπα" του Δημάρχου ότι δεν παρανομεί με δημοσιεύσεις του Δημοσίου, όπως δήλωσε σε Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με έγγραφο που εστάλει στην εφημερίδα μας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Δημάρχου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

Φάρσαλα 19 Νοεμβρίου 2019
Αρ. Πρωτ.: 13507
ΘΕΜΑ: Σχόλιο του Γραφείου τύπου Δήμου Φαρσάλων
Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας σας, στο φύλο της 15ης Νοεμβρίου 2019

“Η αποτύπωση της αλήθειας είναι μία και μοναδική:
Ο δήμος Φαρσάλων είναι υποχρεωμένος βάσει του νόμου να δίδει δημοσιεύσεις
ΜΟΝΟΝ σε έντυπα που έχουν τη σχετική άδεια από το νόμο.
Σε διαφορετική περίπτωση παρανομεί.
Και κάτι τέτοιο δε θα γίνει ποτέ.
Τουλάχιστον επί των ημερών
της παρούσας δημοτικής αρχής.”
Ο Δήμαρχος Φαρσάλων
Εσκίογλου Ιορδάνης

ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ,
Οι πρόσφατες δημοσιεύσεις του Δήμου και της ΔΗΚΕΦΑ που εστάλησαν σε τοπική εφημερίδα δεν αποτελούν άκρως παράνομες εφόσον;

1. ΔΕΝ φέρνουν το όνομα της Υπηρεσίας, την ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου αυτών.

2. ΔΕΝ τηρούν τον Νόμο 3548/2007, όσο και τον παλιότερο Νόμο 2328/95, με τα οριζόμενα κατά το Νόμο χαρακτηριστικά στοιχεία, μεγέθους γραμμάτων, κτλ.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ είναι καταχρηστικές και εντελώς παράνομες σύμφωνα με τον Νόμο περί Βασικού Μετόχου και Ασυμβίβαστου, ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καταχωρούνται δημοσιεύσεις του δημοσίου σε Μέσα Ενημέρωσης με ιδιοκτησιακό καθεστώς που συμπεριλαμβάνει εργολαβίες του Δημοσίου;

Πόσο μάλιστα όταν προσφάτως έχει οριστεί ανάδοχος έργων στο Δήμου μας! Μήπως κηρύσσεται έκπτωτος;

Και πάλι διερωτάται κανείς,
Για ποιος λόγους προέβη η νυν Δημοτική Αρχή σε δημοσιεύσεις ανούσιου περιεχομένου (υπερωρίες συγκεκριμένου υπαλλήλου) έναντι ουσιώδη, όπως ήταν η εκμίσθωση των αγροτεμαχίων;

Για ποιούς λόγους δεν υπήρξε πλήρη διαφάνεια στην δημοπράτηση των αγροτεμαχίων έστω με τοιχοκόλληση στα καφενεία;

Για ποιους λόγους αφήνει αιχμές πέρι παράνομων δημοσιεύσεων της εφημερίδας μας όταν εδώ και δεκαετίες μας προσκομίζουν δημοσιεύσεις σχεδόν από το σύνολο των Δήμων του νομού, Περιφέρεια και ακόμη Υπουργεία;

Όσο για διαύγεια των ενεργειών και διαδικασιών φαίνεται ότι ο Δήμαρχος μας το στερείται και αυτό επειδή αποκαλεί ότι η εφημερίδα μας παρανομούσε και εν συνεχεία επιβραβεύει την παρανομία που ο ίδιος έθεσε, με καταχωρήσεις αλλού.

Είναι βέβαιο ότι οι καταχρηστικές ενέργειες αυτές φέρνουν νομικές επιπτώσεις και θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε αιρετός ότι η τοποθέτησή του σε αιρετή θέση δεν αποτελεί ποτέ "τσιφλίκι" του.

Ο “ανώτατος άρχοντας” του τόπου έχει χρέος να διασφαλίζει την διαφάνεια και διαύγεια όλων των διαδικασιών με την ανάληψη των καθηκόντων του και να υπερασπίσει τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των συμπολιτών του.

Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να καταφέρεται δίχως λόγο και αιτία σε ένα λειτούργημα που έχει υπηρετήσει τον τόπο, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και ανάπτυξή του επί 27 χρόνια.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα τακτικοι επισκέπτες της εφημερίδας μας, μέλη της παράταξης του δημάρχου, δείχνουν να σιωπούν. Άλλες τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

 Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα", έκδοση 24ης Ιανουαρίου 2020.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ