Μπάχαλο μεταξύ ΔΕΗ και ΕΛΤΑ: Αν πληρώνετε λογαριασμούς ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ μπορεί να σας κόψουν το ρεύμα!

Μπάχαλο μεταξύ ΔΕΗ και ΕΛΤΑ: Αν πληρώνετε λογαριασμούς ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ μπορεί να σας κόψουν το ρεύμα!

Παρά το εξώδικο που έστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ και αφορά την παρακράτηση χρημάτων από τα ΕΛΤΑ από την είσπραξη των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν δώσει καμία απάντηση.

Το ύψος του ποσού ξεπερνά τα 19,5 εκατ. ευρώ και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο. Αν και οι κρατικοί φορείς είθισται να συνεργάζονται αρμονικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση η κόντρα αναμένεται να έχει και συνέχεια -με πιθανά θύματα τους πολίτες, καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με αποκοπές ρεύματος ή ακόμα και να «βγουν» από ευνοϊκά προγράμματα από υπαιτιότητα τρίτων.

Συνέπειες
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, χιλιάδες καταναλωτές οι οποίοι έχουν πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος σε κάποιο από τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς φως, αφού τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν καταχωρίσει τις πιστώσεις των ποσών αυτών.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν έχουν γνώση της κατάστασης, με αποτέλεσμα να εντείνεται σημαντικά το πρόβλημα.

Οπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, «δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές, άλλοι καταναλωτές που χάνουν την έκπτωση συνέπειας του 15% -όπως φυσικά δεν μπορούν να εξαιρεθεί και ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης».

Μιλάμε δηλαδή για πολίτες οι οποίοι έχουν πληρώσει κανονικά, αλλά δεν φαίνεται η εξόφληση του λογαριασμού.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παρακράτηση των ποσών ώστε να πληρωθούν «εργατοώρες» και «λειτουργικά έξοδα», κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται.

Το εξώδικο
Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΕΗ φαίνεται να προχωρά διά της δικαστικής οδού, αποστέλλοντας εξώδικο προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Στην επιστολή που απευθύνεται στο διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Ιωάννη Ζαρολιάγκη, o κ. Παναγιωτάκης επισημαίνει ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και το εξώδικο της 7ης Απριλίου, η επιχείρηση δεν έχει ακόμη αποδώσει στη ΔΕΗ τα χρήματα από τους εισπραχθέντες λογαριασμούς ρεύματος.

Επιπροσθέτως, τονίζει πως το πρόβλημα άρχισε να παρουσιάζεται στις αρχές Μαρτίου 2017 και να εντείνεται με το πέρας των ημερών, με αποτέλεσμα η οφειλή σταδιακά να διογκωθεί και σήμερα να ανέρχεται στο ποσό των περίπου 19,5 εκατ. ευρώ (μη απόδοση εισπράξεων μετά τις 20/04/2017).

«Η παρούσα επιστολή αποτελεί ύστατη προσπάθεια συνεννόησής μας για το θέμα. Εάν δεν συμμορφωθείτε, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των πελατών της, όπως έκδοση διαταγής πληρωμής, καθώς και άλλα ένδικα μέσα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΕΗ στην επιστολή του.

Σε αυτή τη φάση, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, το μπαλάκι έχει περάσει στην έδρα των ΕΛΤΑ.

Login to post comments
back to top

ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ: Από αδέσποτη σφαίρα σκοτώθηκε ο 10χρονος μαθητής στο σχολείο στο Μενίδι

09 Ιουνίου, 2017 | Hits:112

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο μαθητής που πέθανε μετά από τραυματισμό σε σχολική γιορτή σε δημοτικό σχολείο του Μενιδ...

Ανείπωτη τραγωδία: Σκοτώθηκε 10χρονος μαθητής σε Δημοτικό στο Μενίδι

09 Ιουνίου, 2017 | Hits:210

Τραγωδία σε Δημοτικό Σχολείο των Αχαρνών, όπου, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, ένας μαθητής της Ε’ τάξης έχασε τη ...

Μπάχαλο μεταξύ ΔΕΗ και ΕΛΤΑ: Αν πληρώνετε λογαριασμούς ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ μπορεί να σας κόψουν το ρεύμα!

09 Ιουνίου, 2017 | Hits:33

Παρά το εξώδικο που έστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ και αφορά την παρακράτηση χρημάτων από τα ΕΛΤΑ από την είσπραξη των λογ...

"Έφυγε" ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

29 Μαΐου, 2017 | Hits:202

Σε ηλικία 99 ετών, τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Μαΐου 2017, έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπο...

ΚΕΔΕ-ΠΦΠΟ: Πρώτη φορά μια πρόταση για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα

19 Μαΐου, 2017 | Hits:144

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που δύο μεγάλοι φορείς η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και κυρίως η Κ...

Τα επιδόματα πρόνοιας και ΟΑΕΔ που καταργούνται με το πολυνομοσχέδιο

19 Μαΐου, 2017 | Hits:170

Τέσσερα επιδόματα καταργούνται σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις δημοσίου και τροποποίηση διατάξ...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time

Κωδικός: