Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας: Απέρριψε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών

Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας: Απέρριψε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών

Απορρίφτηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας η πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στις κατασχέσεις εργατικών - λαϊκών σπιτιών, την οποία είχαν καταθέσει οι εκλεγμένοι Τάσος Tσιαπλές, Αστέρης Χαλάτσης και Γιώργος Λούμας.

Στην ψηφοφορία που έγινε, το ψήφισμα καταψηφίστηκε τόσο από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ, όσο και από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε ότι στην πρόταση ψηφίσματος ανάμεσα σε άλλα η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητούσε:

-Να σταματήσει τώρα κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης.
-Πάγωμα πληρωμής οφειλών προς τις τράπεζες και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, για ανέργους και απλήρωτους για πάνω από 3 μήνες.
-Διαγραφή όλων των ποσών από τόκους (συμβατικοί, υπερημερίας κ.λπ.) και τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν.
-Να μειωθούν άμεσα κατά 50% οι οφειλές προς τις τράπεζες, μετά τη διαγραφή των τόκων, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.
-Μείωση κατά 30% των οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, από επαγγελματικά δάνεια μικρών ΕΒΕ, μικρών γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
-Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους, για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
Τα μέτρα αυτά αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας.
-Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στα είδη διατροφής, φάρμακα, είδη υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, σχολικά είδη και ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικό.
-Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας.
-Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, σταθερού τηλεφώνου».

Login to post comments
back to top

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωδικός: