Αυτοί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πληρώσουν μειωμένο φόρο εισοδήματος 50%

Αυτοί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πληρώσουν μειωμένο φόρο εισοδήματος 50%

Μειωμένος κατά 50% θα είναι ο φόρος εισοδήματος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους οι οποίοι επιλέγουν να γίνουν μέλη συνεταιρισμών και αντίστοιχων ομάδων παραγωγών και σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας με ιδιωτική επιχείρηση για τουλάχιστον τρια χρόνια.

Η διατάξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατάθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για τα «Κίνητρα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων».

Με τη συγκεκριμένη απόφαση η κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα, μειόνοντας τις φορολογικές επιβαρύνσεις και ταυτόχρονα να δώσει κίνητρα στους παραγωγούς προκειμένου να ενταχθούν σε συνεταιριστικά σχήματα.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι οικονομίες κλίμακος στην αγορά και παράλληλα να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στην πώληση των προϊόντων τους.

Σημαντικός στόχος είναι και η πάταξη της φοροαποφυγής - φοροδιαφυγής η οποία έχει αυξηθεί με πρόσχημα και την υψηλή φορολόγηση.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος είχε τονίσει πως δικαιούχοι της ευνοϊκής ρύθμισης είναι τα μέλη αγροτικών συλλογικών σχημάτων, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, καθώς και όσοι συνάπτουν έγγραφη συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με έμπορο επιχειρηματία, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα παραδώσουν την παραγωγή τους στο συνεργατικό σχήμα ή τον επιχειρηματία, κατά τουλάχιστον 75% του συνόλου.

«Η ισχύς του μέτρου έχει αναδρομικότητα από 1/1/22, δηλαδή για το φορολογικό έτος 2022 και τα επόμενα χρόνια», είπε ο υφυπουργός. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ