ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων για 24 δόσεις


Και ηλεκτρονικά μπορούν πλέον να υποβάλλουν αίτημα για ένταξη στις 24 μηνιαίες δόσεις οι οφειλέτες που τηρούν Πάγια ρύθμιση 12 δόσεων, καθώς ενεργοποιήθηκε μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών Κ.Ε.Α.Ο.

Οδηγίες ΡΑΕ: Πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα


Η ΡΑΕ σε συνεργασία με Ενώσεις Καταναλωτών υλοποιεί Εκστρατεία ενημέρωσης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να μειώσουν το κόστος ρεύματος (ηλεκτρικής ενέργειας) με μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, οι οποίες δεν θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής τους.

ΑΑΔΕ: Ποιες φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται σε 29 ημέρες


Χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ακίνητων, ΦΠΑ, και άλλων φόρων θα παραγραφούν σε 29 ημέρες, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), να μην μπορεί πλέον να διεκδικήσει τις οφειλές.

Ο χάρτης των πληρωμών Δεκεμβρίου


Μια σειρά πληρωμών έρχονται τον Δεκέμβριο για εκατομμύρια εργαζόμενους, συνταξιούχος, ανέργους ΟΑΕΔ και δικαιούχους επιδομάτων ΟΠΕΚΑ.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών - Ποιες επιχειρήσεις αφορά


Τη δυνατότητα να υποβάλουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσες επιχειρήσεις έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πώς κερδίζετε έκπτωση φόρου έως 2.200€


Προθεσμία 30 ημερών έχουν οι φορολογούμενοι για να «κουρέψουν» το φόρο εισοδήματος έως και 2.200 ευρώ. Για να πετύχουν μείωση φόρου, θα πρέπει να έχουν πληρώσει με ηλεκτρονικό χρήμα δαπάνες σε επαγγελματίες που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» της φοροδιαφυγής.

Στην τελική ευθεία η διαδικασία επιστροφής φόρου


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των προσυμπληρωμένων δηλώσεων ΦΠΑ και αυτοματοποίηση της διαδικασίας επιστροφής φόρου, συμψηφίζοντας τις οφειλές που υπάρχουν προς το Δημόσιο.

"Βουτιά" στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης


Το κρύο έπιασε για τα καλά στη χώρα μας και η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες. «Τυχεροί» όσοι γέμισαν τις δεξαμενές τους αυτή την περίοδο καθώς σημειώθηκε «βουτιά» στη τιμή του.

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ