Επίδομα θέρμανσης: Πότε η πληρωμή της επόμενης δόσης

Επίδομα θέρμανσης: Πότε η πληρωμή της επόμενης δόσης

Κλείνει στις 13 Ιανουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, που «έχασαν» την αρχική προθεσμία που έληξε στις 9 Δεκεμβρίου.

Νέα παράταση, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, δεν πρόκειται να δοθεί, ενώ η συγκεκριμένη κρίθηκε αναγκαία λόγω κυρίως της χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης
Υπενθυμίζεται ότι η κρατική επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκε στα 15 λεπτά το λίτρο, από 25 λεπτά το λίτρο που ίσχυε στο προηγούμενο διάστημα, γεγονός που «εκτόξευσε» τις παραγγελίες. Η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2023.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πληρωμή της επόμενης δόσης του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023. Η τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ