Σκρέκας: Κανένα νοικοκυριό δεν θα δει αυξήσεις μέχρι τέλος του χρόνου

Σκρέκας: Κανένα νοικοκυριό δεν θα δει αυξήσεις μέχρι τέλος του χρόνου

Για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την επιδότηση για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων στα νοικοκυριά μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Η επιδότηση θα γίνει άμεσα, από τους επόμενους λογαριασμούς» ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο Mega και εξήγησε ότι όπως και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, έτσι και η ενεργειακή κρίση, που οδηγεί σε αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, είναι «διεθνές φαινόμενο».

«Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση μέσα από μία επιδότηση από ένα νέο ταμείο για την ενεργειακή μετάβαση. Δίνουμε μια επιδότηση και μια έκπτωση, ώστε μέχρι τέλος του χρόνου να μη δει ένα νοικοκυριό αύξηση στην τιμή του ρεύματος» τόνισε ο υπουργός.

Σκρέκας: Η επιδότηση είναι για όλους στη χαμηλή τάση και για όλους τους παρόχους
«Η επιδότηση είναι για όλους όσους είναι συνδεδεμένοι στη χαμηλή τάση. Δεν αφορά μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά. Η επιδότηση είναι επίσης για όλους τους παρόχους. Σήμερα έχω συγκαλέσει σύσκεψη και με τη ΡΑΕ για να ενημερώσω όλους τους παρόχους για να εξειδικεύσουμε τα μέτρα και να ζητήσουμε να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρινίζει ότι θα επεκταθεί η εκπτωτική πολιτική που ήδη ισχύει, καλύπτοντας πλήρως τις ανατιμήσεις που θα είχε ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση έως 600 kWh ανά μήνα, και συμπληρώνει με αυτά τα μέτρα θα αντισταθμιστεί σχεδόν το σύνολο των εκτιμώμενων ανατιμήσεων έως το τέλος του έτους για ένα μέσο νοικοκυριό.

Το μέτρο τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, ενώ από τον επόμενο μήνα το ύψος της στήριξης θα εμφανίζεται σε διακριτή γραμμή στους λογαριασμούς ρεύματος προκειμένου να γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλους τους πολίτες.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που πήρε αυτή την απόφαση να στηρίξει μέχρι τέλος του χρόνου όλα τα νοικοκυριά απέναντι σε όλες τις αυξήσεις που έρχονται λόγω της ενεργειακής κρίσης. Το πόσο θα κρατήσει αυτή η κρίση δεν μπορεί να το γνωρίζει κάποιος. Εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου το φαινόμενο θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Ειδικότερα για το φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε ότι: «στο φυσικό αέριο αναμένονται επίσης αυξήσεις, για αυτό ανακοινώσαμε ότι θα έχουμε αύξηση 20% του επιδόματος θέρμανσης, ώστε να καλύψει κομμάτι της αύξησης στις τιμές.

Η μόνιμη λύση στο πρόβλημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Και εδώ έρχεται το πρόγραμμα Εξοικονομώ που η πλατφόρμα ανοίγει τον Οκτώβριο». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ