Εβδομάδα πληρωμών για εκατομμύρια φορολογούμενους

Εβδομάδα πληρωμών για εκατομμύρια φορολογούμενους

Μεγάλος λογαριασμός περιμένει εκατομμύρια φορολογούμενους καθώς, αυτή τη βδομάδα θα πρέπει να πληρωθούν 6 δόσεις φόρων για ακίνητα, εισοδήματα και άλλες οφειλές.

Στο τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρωθούν οι δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, η τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και η τριπλή δόση για επανένταξη στις 100-120 δόσεις.

Ειδικότερα μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να πληρωθούν:
Δύο δόσεις ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 6,2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν διπλή δόση ΕΝΦΙΑ, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου που συνολικά φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ. Οσοι έχουν εντοπίσει λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν υποβάλλοντας αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 πριν την λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή των δόσεων του φόρου. Με την υποβολή της δήλωσης εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν.

Τρεις δόσεις για τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων. Οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021 προκειμένου να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα mybusinessSupport και να καταβάλλουν τη δόση του Αυγούστου μαζί με τις δόσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι οφειλέτες για να κερδίσουν ξανά τις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων.

Τέταρτη δόση φόρου εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος ύψους περίπου 270 εκατ. ευρώ ενώ οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν 400 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν άλλες τέσσερις μηνιαίες δόσεις με την τελευταία έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2022. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ