Τέλος χρόνου για 6 φόρο-δόσεις και διορθώσεις στο Ε9

Τέλος χρόνου για 6 φόρο-δόσεις και διορθώσεις στο Ε9

Λήγει σήμερα η προθεσμία για πληρωμές φόρων άνω των 2 δισ. ευρώ από εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Πρόκειται για την εξόφληση της τέταρτης δόσης του φόρου εισοδήματος, των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ, των τριών δόσεων για την επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Παράλληλα είναι η τελευταία ημέρα που οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη, κενά η παραλείψεις στο έντυπο Ε9 προκειμένου να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ και να αποφύγουν έξτρα χρεώσεις

Ειδικότερα το ημερολόγιο των υποχρεώσεων περιλαμβάνει:
Δόση φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ύψους 670 εκ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος ύψους περίπου 270 εκ. ευρώ ενώ οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν 400 εκ. ευρώ. Ακολουθούν άλλες τέσσερις μηνιαίες δόσεις με την τελευταία έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2022.

Δύο δόσεις ΕΝΦΙΑ 850 εκ. ευρώ. Θα πρέπει 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων και 65.000 επιχειρήσεις να πληρώσουν διπλή δόση ΕΝΦΙΑ με τη τελευταία να καταβάλλεται έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Τρεις δόσεις 100 εκ. ευρώ για αναβίωση 100 και 120 δόσεων. Οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021 προκειμένου να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο mybusinessSupport και να καταβάλλουν τη δόση του Αυγούστου μαζί με τις δόσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ. Λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν οι φορολογούμενοι, υποβάλλοντας αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 πριν την λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή των δόσεων του φόρου. Με την υποβολή της δήλωσης εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ