Επίδομα βενζίνης: Νέα παράταση για την επιδότηση πετρελαίου και το παράδοξο των «διπλά κερδισμένων»

Επίδομα βενζίνης: Νέα παράταση για την επιδότηση πετρελαίου και το παράδοξο των «διπλά κερδισμένων»

Νέα παράταση της επιδότησης πετρελαίου αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας η οποία θα αφορά και τον Μάιο αλλά και τον Ιούνιο.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι τα διυλιστήρια και οι εισαγωγείς καυσίμων που σημαίνει οτι η επιδότηση αυτή φτάνει στους καταναλωτές απευθείας μέσω της μείωσης της τιμής.

Η επιδότηση που λαμβάνει ο τελικός καταναλωτής εκφράζεται ως το γινόμενο της ποσότητας κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης επί του ύψους της επιδότησης ανά λίτρο, προσαυξανόμενο με το ΦΠΑ, και διαπιστώνεται από την σύγκριση των περιθωρίων κερδών

Τρέχουν οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης χωρίς ΑΦΜ
Όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους μπορούν πλέον να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel Pass, προκειμένου να λάβουν την κάρτα για την ενίσχυση και το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022 μέσω gov.gr με κωδικούς TaxisNet.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Το παράδοξο των διπλά κερδισμένων
Όσοι έχουν όχημα με πετρέλαιο είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι καθώς λαμβάνουν απανωτή έκπτωση, μια απευθείας και μια έμμεση μέσω των πρατηρίων που τρέχει ήδη εδώ και σχεδόν ένα μήνα και παρατάθηκε μόλις και για τον Ιούνιο.

Πρόκειται για όσους κινούνται με πετρέλαιο οι οποίοι εδώ και μέρες λαμβάνουν έκπτωση που είχε περάσει απευθείας στις τιμές των πρατηρίων, μέρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr.

Εκτός λοιπόν από την μείωσης στις τιμές των βενζινάδικων, μπορούν κανονικά να κάνουν αίτηση για να παραλάβουν και το Fuel Pass και άρα να απολαύσουν μεγαλύτερη έκπτωση. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ