«Βόμβα» για πάνω από 3 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

«Βόμβα» για πάνω από 3 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

Οι ανατιμήσεις και οι αυξήσεις χτυπούν την τσέπη των καταναλωτών, όπου πλέον ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα καθώς η ακρίβεια σφυροκοπά τα πάντα. Την ίδια ώρα η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ κάνει λόγο και για 3 ευρώ το λίτρο η βενζίνη αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Οι τιμές στα καύσιμα, βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, παραμένουν στα ύψη, ενώ μόλις χθες ξεπέρασαν τα 2,60 ευρώ σε κάποιες περιοχές.

Οι πρατηριούχοι αναφέρουν ότι η κίνηση έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ οι πολίτες πλέον βάζουν ελάχιστη βενζίνη και κάνουν μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις.

«Μπορεί να φτάσουμε και τα 3 ευρώ στο λίτρο»
Στο mega μίλησε σχετικά η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου, η οποία είπα χαρακτηριστικά ότι:
«Η αισχροκέρδεια και στα καύσιμα καλά κρατεί, και δε γίνονται έλεγχοι. Πρέπει να γίνει παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», σχολίασε η κ. Καλαποθαράκου, ενώ πρόσθεσε ότι «Αν δε λειτουργήσουν οι εποπτικές αρχές, μπορεί να φτάσουμε και στα 3 ευρώ στο λίτρο».

Αναφερόμενη στους λογαριασμούς ρεύματος, η κ. Καλαποθαράκου τόνισε ότι:
«Έχουμε κάνει συλλογικές αγωγές στους προμηθευτές ενέργειας. Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει πολλαπλασιάσει την τιμή της κιλοβατώρας. Προσφεύγουμε στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η ρήτρα.

Για να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν πληρώσει, αν βγει θετική απόφαση του δικαστηρίου, θα οργανώσουμε ομαδικές διεκδικήσεις. Καθημερινά παίρνουμε δεκάδες καταγγελίες για τους λογαριασμούς ρεύματος».

Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την ακρίβεια
Η κυβέρνηση εξετάζει σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι:
-Μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% σε βασικά προϊόντα (ψωμί)
-Νέα «επιταγή ακρίβειας» 200 € το καλοκαίρι για ευάλωτα νοικοκυριά
-Πιο διευρυμένο επίδομα στέγασης
-Επιπλέον «κούρεμα» στις επιστρεπτέες προκαταβολές για τις επιχειρήσεις. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ