Προσωπικός γιατρός: Οι «ποινές» για όσους δεν τον επιλέξουν

Προσωπικός γιατρός: Οι «ποινές» για όσους δεν τον επιλέξουν

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Υγείας με το νομοσχέδιό του για τον προσωπικό γιατρό, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν τον γιατρό-σύμβουλό τους για όλα τα θέματα υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το επόμενο εξάμηνο θα ξεκινήσουν οι εγγραφές του ενήλικου πληθυσμού, θα ακολουθήσουν οι ανήλικοι, ώστε το 2023 να εφαρμόζεται πλήρως ο νόμος.

Κι ενώ η επιλογή ενός προσωπικού γιατρού δεν είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον νόμο, ωστόσο, όποιος επιλέξει να μην ενταχθεί στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με εγγραφή σε έναν προσωπικό γιατρό, θα αντιμετωπίσει «ποινές» στην εξυπηρέτησή του στο σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στους δημοσιογράφους Υγείας όσοι δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στα νοσοκομεία, ενώ θα πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή σε ιατρικές πράξεις και εξετάσεις.

Επίσης, δεν θα έχουν προτεραιότητα στα ραντεβού, αφού αυτά θα κλείνονται κατά κύριο λόγο μέσω των προσωπικών γιατρών. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ