Τα πέντε φρούτα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης

Τα πέντε φρούτα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης

Aυτά τα φρούτα μπορούν να συνεισφέρουν όχι μόνο στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερίνης μας, αλλά και στη βελτίωση της γενικής μας υγείας.

1. Αβοκάντο.
Μισό αβοκάντο τη μέρα είναι αρκετό. Μαζί με μια υγιεινή διατροφή, αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε αλλαγές στη χοληστερίνη μας μέσα σε έναν μήνα περίπου, όπως γράφει και το News4Health.gr

Το αβοκάντο αποτελεί υγιεινή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Αυτά συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Τα λιπαρά αυτά μετατρέπονται σε ενέργεια (δεν αποθηκεύονται). Μειώνουν το επίπεδο των λιπιδίων στο σώμα μας. Και μπορούν ακόμα και να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα μας.

Επίσης ακόμα μια σημαντική πληροφορία συνδέεται με τη νιασίνη. Η νιασίνη, που επίσης ονομάζεται βιταμίνη Β3, συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χοληστερίνης μας.

Το αβοκάντο δεν είναι η μόνη τροφή που έχει αυτήν την ιδιότητα. Μπορούμε επίσης να τρώμε σπαράγγια, αρακά, πατάτες, μανιτάρια, αγκινάρες και φασόλια. Όλες αυτές οι τροφές μας βοηθούν να εξασφαλίσουμε βιταμίνη Β3.

2. Ροζ γκρέιπφρουτ, εξαιρετικό για τη μείωση της χοληστερίνης
Αν μπορείτε να φάτε ροζ γκρέιπφρουτ, κάντε το. Ο λόγος: λίγα φρούτα έχουν τόσο αποτελεσματική δράση κατά της κακής χοληστερίνης.

Πέρα από αυτό, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι θα δούμε αποτέλεσμα μόνο αν είμαστε συνεπείς. Πρέπει να τρώμε μισό γκρέιπφρουτ κάθε μέρα στο πρωινό μας γεύμα. Επίσης να φροντίζουμε να είναι βιολογικό. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, το γκρέιπφρουτ είναι εκπληκτικά ωφέλιμο.

Για όσους δυσκολεύονται να ελέγξουν τη χοληστερίνη τους με φάρμακα, η κατανάλωση γκρέιπφρουτ μπορεί να συμβάλει στη μείωσή της.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτού του φρούτου είναι εξαιρετικές. Αναμφίβολα βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους χάρη στις προστατευτικές τους ιδιότητες για την καρδιά. Να θυμάστε επίσης ότι το γκρέιπφρουτ μπορεί να προκαλέσει αρνητική αλληλεπίδραση με κάποια φάρμακα. Για αυτό καλό είναι να μιλήσετε μεον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

3. Χυμός πορτοκαλιού για τη μείωση της χοληστερίνης
Πιθανώς έχετε ακούσει για τις στερόλες. Η χημική δομή τους είναι παρόμοια με της χοληστερίνης. Πρόκειται για μια φυσική ουσία που περιέχεται σε φρούτα όπως τα πορτοκάλια, σε μερικά λαχανικά, στους ξηρούς καρπούς, στους σπόρους και ακόμα και στα φυτικά έλαια.

Οι στερόλες μειώνουν τόσο την ολική χοληστερίνη όσο και το επίπεδο της LDL στο σώμα σας. Αν και τα πορτοκάλια μάς εξασφαλίζουν μια μικρή μόνο ποσότητα από στερόλες, κάνουν και κάτι άλλο. Τα πορτοκάλια αυξάνουν την ποσότητα της HDL ή της καλής χοληστερίνης στο σώμα σας.

4. Φράουλες
Οι φράουλες μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το επίπεδο της χοληστερίνης μας. Όμως, μας κάνουν καλό μόνο αν τις τρώμε όπως είναι. Αυτό σημαίνει χωρίς ζάχαρη και χωρίς σοκολάτα. Οι φράουλες, όπως τα άλλα φρούτα της οικογένειας των μούρων, μειώνουν την πυκνότητα των λιποπρωτεϊνών. Αυτό σημαίνει χαμηλότερα επίπεδα LDL.

Αν μπορούμε, θα πρέπει να τρώμε από 10 ως 15 φράουλες τη μέρα. Αυτό επειδή μπορούν επίσης να μειώσουν τα τριγλυκερίδια χάρη στην αντιοξειδωτική δράση τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φράουλες και τα αντιοξειδωτικά αποτελέσματά τους βρείτε στην έρευνα των Δρ. Basu και Lions εδώ. Εύκολες διατροφικές αλλαγές, όπως η αύξηση της ποσότητας των κόκκινων φρούτων που καταναλώνουμε, μπορούν να βοηθήσουν. Στα κόκκινα φρούτα περιλαμβάνονται τα κράνμπερι και ακόμα και τα κόκκινα σταφύλια. Συνεισφέρουν άμεσα στην υγεία της καρδιάς μας.

5. Ένα μήλο την ημέρα...
Ένα μήλο μπορεί να φαγωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να συνοδέψει τη βρώμη το πρωί, μια σαλάτα με σέλινο και καρύδια το μεσημέρι ή ακόμα και να καταναλωθεί σε μορφή χυμού το απόγευμα. Είναι ένα καλό φρούτο για να προσθέσετε στη διατροφή σας. Τρώτε μήλο όποτε θέλετε, αλλά να είστε συνεπείς.

Ο λόγος για τον οποίο το μήλο μάς βοηθάει να διατηρούμε τα επίπεδα της χοληστερίνης μας υγιή είναι η φλούδα του. Η φλούδα του μήλου περιέχει πηκτίνη και πολυφαινόλες.

Χάρη σε αυτές τις ουσίες μπορούμε να επεξεργαστούμε καλύτερα τη χοληστερίνη. Μπορούμε ακόμα και να μειώσουμε τα φλεγμονώδη μόρια που συχνά συνοδεύουν τις καρδιακές νόσους.

Γνωρίζουμε ότι τα φρούτα από μόνα τους δεν θα είναι ποτέ αρκετά. Επομένως, πρέπει να κάνουμε αλλαγές στη διατροφή μας. Αυτό χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια.

Κάτι τόσο απλό όσο η προσθήκη φρούτων στις σαλάτες μας για χρώμα μπορεί να μας βοηθήσει να εξισορροπήσουμε τα επίπεδα της χοληστερίνης μας. Μια άλλη ιδέα είναι να παίρνουμε μαζί μας ένα μήλο όπου πάμε. Έτσι θα έχουμε μαζί μας ένα υγιεινό σνακ όταν πεινάσουμε.



 XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ