Πολλαπλά τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει το δροσερό αγγούρι

Πολλαπλά τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει το δροσερό αγγούρι

Το αγγούρι είναι ένας «πρωταγωνιστής» στις καλοκαιρινές σαλάτες. Η δροσερή του γεύση ταιριάζει με πολλά πιάτα ενώ έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Το αγγούρι, όπως διαβάζουμε στο news4health.gr, περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β3 και Β5 , αντιφλεγμονώδη βιταμίνη Κ ασβέστιο, υδατάνθρακες, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, σάκχαρα, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και πυρίτιο, είναι πολύτιμη πηγή θρεπτικών αντιοξειδωτικών ουσιών και παράλληλα συμβάλλει στην φροντίδα και την τόνωση της επιδερμίδας.

Οι διαιτητικές φυτικές του ίνες διώχνουν τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα κι έτσι προωθούν την πεπτική διαδικασία, κρατούν την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και ενίοτε συμβάλλουν στη μείωσή της σε περιπτώσεις υπέρτασης.

Το πυρίτιο αποτρέπει το σπάσιμο και τη φθορά των αδύναμων νυχιών των χεριών και των ποδιών ενώ βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν χαρίζοντας τους λάμψη και υγεία.

Επίσης οι λιγνίνες που περιέχει και έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων, καθώς και τον κίνδυνο εμφάνισης αρκετών τύπων καρκίνου (στήθους, μήτρας, ωοθηκών και προστάτη.)

Τα αγγούρια ευδοκιμούν σε εύκρατο αλλά και τροπικό περιβάλλον. Στην αγορά τα βρίσκουμε σε μικρό μέγεθος με λεπτή φλούδα, που χρησιμοποιούνται συνήθως για τουρσί και σε μεγαλύτερο μέγεθος με χοντρότερη φλούδα που καταναλώνονται νωπά (σαλάτες κλπ). XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ