HEALTH & BEAUTY

Όσοι κοιμούνται αργά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη και καρδιοπάθεια


Όσοι κοιμούνται συνήθως αργά το βράδυ, μπορεί να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για διάφορες παθήσεις, όπως διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθεια, σε σχέση με τους πρωινούς τύπους που ξυπνάνε νωρίς, επειδή το σώμα των τελευταίων χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά το λίπος τους ως πηγή ενέργειας και επίσης ανταποκρίνεται καλύτερα στη δράση της ινσουλίνης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Προσωπικός γιατρός: Παγώνουν προσωρινά τα "πέναλτι" για όσους δεν εγγραφούν


Σε 45 ημέρες από τη λειτουργία του διαδικτυακού ιστότοπου έχουν εγγραφεί περίπου 3,5 εκατ. πολίτες στον θεσμό του προσωπικού γιατρού και 3.200 γιατροί είναι ενταγμένοι στο σύστημα.
«Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές αλλά και στην Αττική λόγου χάρη ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή τη στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή», τόνισε σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Πώς θα ξεχωρίσετε τον κορονοϊό από την γρίπη Η1Ν1


Με το φθινόπωρο να έχει μπει για τα καλά και τον χειμώνα να πλησιάζει, η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού αυξάνεται σε πολλές χώρες δεδομένης της επικείμενης συνύπαρξης του κορονοϊού με τα περιστατικά κρυολογήματος και γρίπης.

Οι συχνές σοβαρές λοιμώξεις αυξάνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον


Οι επαναλαμβανόμενες σοβαρές λοιμώξεις (από ιούς, βακτήρια και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς) σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ένας άνθρωπος να διαγνωστεί στη συνέχεια με κάποια νευροεκφυλιστική πάθηση, όπως συμπέρανε μία νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

Το βραδινό φαγητό αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους


Η ώρα που τρώμε φαγητό μας, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία και να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης και το άγχους, σύμφωνα με νέα μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας, δημοσιεύονται στο Proceedings of the National Academy of Sciences και δημοσιεύει το medicalxpress.com.

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές για την υγεία μας


Οι υπερ - επεξεργασμένες τροφές είναι παρασκευάσματα, στα οποία διάφορα βιομηχανικά υλικά (όπως οι γαλακτωματοποιητές, πυκνωτικά και τεχνητά αρώματα) συγχωνεύονται σε τρόφιμα μεσω εργοστασιακής διαδικασίας.

Αλτσχάιμερ: Αυξημένος κίνδυνος για ηλικιωμένους που πέρασαν κορονοϊό


Οι ηλικιωμένοι που νόσησαν με κορονοϊό εμφανίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση νόσου Αλτσχάιμερ μέσα στον επόμενο χρόνο, όπως δείχνει νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Φρούτα: Ποια έχουν την περισσότερη και ποια τη λιγότερη ζάχαρη


Τα φρούτα πρέπει να έχουν βασικό ρόλο στη διατροφή μας γιατί είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα. Αποτελούν επίσης, το τέλειο σνακ, ενώ μπορούν να καταναλωθούν καθημερινά με το πρωινό, το γιαούρτι ή τα smoothies.

Πότε συνίσταται να γίνει το εμβόλιο της γρίπης


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι η καλύτερη περίοδος για να γίνει από ευάλωτα άτομα είναι μέσα στον Οκτώβριο.

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ