CLICK ON BANNER

HEALTH & BEAUTY

9 tips για να αυξήσετε την «καλή» χοληστερόλη


Οι λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας (γνωστές και ως HDL) ανήκουν σε μια κατηγορία ουσιών που δημιουργούνται από τον οργανισμό μας, για να μεταφέρουν λιπαρές ουσίες σε διάφορα μέρη του σώματος. Η HDL-χοληστερίνη λέγεται συχνά «καλή» χοληστερίνη, διότι απομακρύνει τη χοληστερίνη από τις αρτηρίες, επαναφέροντάς την στο συκώτι από όπου και αποβάλλεται.

Αποσμητικό: Tips για μεγαλύτερη διάρκεια


Το αποσμητικό αποτελεί έναν από τους κορυφαίους «σύμμαχους» της υγιεινής και της καθαριότητας, αφού μας βοηθά να διατηρήσουμε την φρεσκάδα από το μπάνιο ή το ντους καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Η επιλογή του καλύτερου αποσμητικού μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη, ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό του livestrong.com και λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Ποια ώρα είναι τελικά η πιο κατάλληλη για ντους


Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν ντους νωρίς το πρωί και άλλοι αργά το βράδυ πριν πέσουν για ύπνο. Πότε όμως είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να κάνει κανείς ντους;

Αντιβακτηριακά μαντηλάκια: Πού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται


Τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια τα χρησιμοποιούμε όλοι. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο πάρκο με τα παιδιά. Είναι χρήσιμα αλλά θέλει προσοχή ο τρόπος χρήσης, ενώ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο καθαρισμού, υπάρχουν μερικές φορές που είναι πολύ καλύτερο να επιλέξετε κάτι άλλο.

Τηγανητά: Πόσο και για ποιους αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης


Ερευνητές στο Hangzhou της Κίνας, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν συχνά τηγανητά φαγητά και ειδικά πατάτες, αντιμετώπιζαν 12% υψηλότερο κίνδυνο άγχους και 7% υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης συγκριτικά με όσους δεν έτρωγαν τηγανητά.

Όποιος δεν κοιμάται καλά, κινδυνεύει περισσότερο με Αλτσχάιμερ


Η έλλειψη ύπνου και ο ακανόνιστος ύπνος συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων νευροεκφυλιστικών διαταραχών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science Translational Medicine».

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς: Φάτε κρέας, αβγά και γαλακτοκομικά προϊόντα


Το πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση κρέατος, των αβγών και γαλακτοκομικών προϊόντων κυρίως κατά την παιδική ηλικία και την εγκυμοσύνη τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) σε έκθεσή του. «Είναι βασικές πηγές θρεπτικών συστατικών για τον παγκόσμιο πληθυσμό» αναφέρει.

Ανησυχία για τη «γρίπη των σκύλων»: Προσαρμόζεται για να μολύνει ανθρώπους


Επιστήμονες προειδοποιούν για ένα νέο ιό που ονομάζεται «γρίπη των σκύλων», γιατί με βάση νέα δεδομένα μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα και να μολύνει άλλα θηλαστικά, όπως τους ανθρώπους.

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ