Κορονοϊός Βραζιλία: Ρεκόρ με 67.860 κρούσματα σε 24 ώρες, πάνω από 2,23 εκατ. τα συνολικά

Κορονοϊός Βραζιλία: Ρεκόρ με 67.860 κρούσματα σε 24 ώρες, πάνω από 2,23 εκατ. τα συνολικά

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέγραψε 67.860 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, αριθμό που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ και αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη λατινοαμερικάνικη χώρα σε πάνω από 2,23 εκατομμύρια.

Πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση ότι εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης, οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού έφθασαν τους 82.771, αυξημένοι κατά 1.284 σε 24 ώρες την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Στη Βραζιλία, καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων σε μια μέρα είχε καταγραφεί τη 19η Ιουνίου (54.771) και η εκρηκτική αύξησή τους που ανακοινώθηκε ήταν μάλλον απροσδόκητη.

Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμούσε πως η πανδημία έφθασε σε «πλατό», ότι δηλαδή η καμπύλη των κρουσμάτων μόλυνσης είχε σταθεροποιηθεί, και παρότρυνε τις αρχές να αδράξουν την ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν για να ελέγξουν την κατάσταση.xx

Οι αριθμοί που ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας θεωρούνται πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα από μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, εξαιτίας του ότι ο αριθμός των τεστ είναι ανεπαρκής στη χώρα ο πρόεδρος της οποίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, έχει και αυτός μολυνθεί, όπως εξάλλου αρκετά ακόμη μέλη της κυβέρνησής του.

Ο Μπολσονάρου παραμένει σε καραντίνα, αφού το τρίτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ανακοινώθηκε πως ήταν θετικό, δύο εβδομάδες αφότου επιβεβαίωσε πως προσβλήθηκε.

Το σύνολο των επισήμως καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπέρασε την Τετάρτη τα 4 εκατομμύρια, με τα μισά και πλέον στη Βραζιλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ