Κλείνουν τα ΚΔΑΠ - Ανοιχτοί παραμένουν παιδικοί σταθμοί και ΚΔΗΦ

Κλείνουν τα ΚΔΑΠ - Ανοιχτοί παραμένουν παιδικοί σταθμοί και ΚΔΗΦ

Κλείνουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών λόγω του lockdown σε όλη την επικράτεια, ενώ θα μείνουν ανοιχτά παιδικοί σταθμοί και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑμεΑ και τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ).

Παράλληλα ανοιχτοί παραμένουν και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της χώρας. Στις δομές που παραμένουν ανοιχτές το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα προχωράει σε συχνούς ελέγχους.

Στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία έναντι των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία COVID -19 τόσο των προνοιακών δομών ανοικτής φροντίδας ΑμεΑ και ηλικιωμένων όσο και των ΚΔΑΠ και συγκεκριμένα: των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Οι δομές ανοιχτής φροντίδας ΑμεΑ, ηλικιωμένων και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα λειτουργήσουν με πλήρη δυναμικότητα για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων και των οικογενειών τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τη διάδοση του ιού απαιτεί τη συστηματική εφαρμογή των πολλαπλών μέτρων που λειτουργούν ενιαία ως σύνολο.

Για τη λειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ)και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) ισχύουν οι οδηγίες που είχαν δοθεί από το Υπουργείο Εργασίας έναντι του κορονοϊού COVID-19:
-Αίρεται πλέον ο περιορισμός του 50% της συνολικής δυναμικότητας.

-Για τα λεωφορεία των ειδικών αυτών δομών, όπου είναι εφικτό να τηρούνται οι αποστάσεις και μην κάθονται 2 παιδιά σε διπλανά καθίσματα αλλά σε διαγώνια θέση και σε διαδοχικές σειρές καθισμάτων. Το άτομο που κάθεται δίπλα σε κάποιο άλλο να είναι σταθερό, και εάν είναι δυνατό να προέρχεται από την ίδια ομάδα. Διαφορετικά, να κάθονται σε συγκεκριμένες θέσεις άτομα της ίδιας ομάδας και να υπάρχει απόσταση με άτομα από άλλη ομάδα.

-Να συγκροτούνται όσο το δυνατόν μικρότερα και σταθερά τμήματα.

-Μετά από κάθε δραστηριότητα, να εφαρμόζονται κανόνες υγιεινής, καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων και των επιφανειών, σε τακτά διαστήματα καθώς και σε κάθε αλλαγή ομάδας εργασίας. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ