41 νεκροί μόνο σε μία ημέρα - 1.490 νέα κρούσματα

41 νεκροί μόνο σε μία ημέρα - 1.490 νέα κρούσματα

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παίρνοντας το λόγο, η κυρία Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε πως στη χώρα μας καταγράφηκαν 1.490 κρούσματα. Τα 390 στην Αττική και τα 412 στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 239, ενώ είχαμε και αρνητικό ρεκόρ νεκρών καθώς σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι.

«Διατηρήσαμε ανοιχτή την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η βασική διαφορά είναι ότι όλη η κοινωνία είναι κουρασμένη, αλλά έχουμε όλοι καταλάβει ότι θα είναι δύσκολος χειμώνας. Και όταν αρθούν οι περιορισμοί μετά από λίγες ημέρες ενδέχεται να έχουμε νέα μέτρα», σημείωσε.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να αυξηθούν τα κρούσματα σε επαρχιακές πόλεις», τόνισε, αναφερόμενη στη μαζική έξοδο των Αθηναίων προς την επαρχία πριν την έναρξη του lockdown.

«Εάν τηρηθούν τα μέτρα περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μείωση των εισαγωγών. Δεν αναμένουμε όμως μείωση των διασωληνωμένων γιατί η διάρκεια της νοσηλείας σε ΜΕΘ είναι κατά μέσο όρο δύο εβδομάδες. Αναμένουμε αύξηση διασωληνώσεων τις επόμενες εβδομάδες», είπε ακόμη.

Παράλληλα, έστειλε έκκληση στους γονείς να επισκέπτονται τους παιδιάτρους και να μην παραμελούν τον εμβολιασμό. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ