Κορονοϊός Ελλάδα: Οι λοιμωξιολόγοι βάζουν φρένο στο άνοιγμα των καταστημάτων

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι λοιμωξιολόγοι βάζουν φρένο στο άνοιγμα των καταστημάτων

Πολλές επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι σε συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται ότι μετατίθεται χρονικά, χωρίς να έχει αποφασιστεί προς το παρόν το πότε θα ανοίξει και σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πολύ πιθανό να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Για τις αποφάσεις, αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την Παρασκευή, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά.

Αυτές είναι οι 9 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα
«Καμπανάκι» για εννιά περιοχές της χώρας λόγω αυξημένων κρουσμάτων έκρουσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά και από σχετική ενημέρωση για το επιδημιολογικό φορτίου που του παρείχε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ανησυχία υπάρχει και για τη δυτική Αττική.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ικανοποιητικά καθώς οι εισαγωγές είναι περίπου ίσες με τις εξαγωγές.

Όπως είπε στο «κόκκινο» βρίσκονται τις τελευταίες επτά ημέρες οι περιφερειακές ενότητες: Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Φλώρινας.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενδεικτικά στη Θεσσαλονίκη είναι στο 91%, ενώ πανελλαδικά ανέρχεται στο 83%. Μάλιστα, ο μέσος όρος νοσηλείας στις ΜΕΘ είναι οι 15 ημέρες και της διασωλήνωσης οι 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που παρείχε στον Υπουργό ο κ. Τσιόδρας, η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες μεταξύ 40 και 64 ετών.



 XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ