Ποιοι δε θα λάβουν sms για τον εμβολιασμό

Ποιοι δε θα λάβουν sms για τον εμβολιασμό

Εμβολιασμός με σειρά προτεραιότητας είναι το πλάνο της κυβέρνησης, μετά την παραλαβή του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ποιοι δεν θα λάβουν SMS για ραντεβού, η διαδικασία για την άυλη συνταγογράφηση.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο εμβολιασμός ενάντια στον κορονοϊό με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech να αναμένεται να εγκριθεί στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες.

Οι πολίτες που θα ενεργοποιήσουν την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν SMS για ραντεβού για εμβολιασμό.Η ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης μπορεί να γίνει μέσω της πλατφόρμας gov.gr και με τους κωδικούς TaxisNet και τον ΑΜΚΑ.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, αν ο πολίτης δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία ψηφιακά, τότε δεν θα λάβει και το σχετικό SMS, όμως θα μπορεί να επισκέπτεται φαρμακείο και ο φαρμακοποιός θα τον εξυπηρετεί μέσω του gov.gr και θα του κλείνει ραντεβού.

Για τη διαδικασία αυτή μπορεί να μπουν και τα ΚΕΠ στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πολίτες, ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα κάτι τέτοιο.

«Ο πολίτης που έχει άυλη συνταγογράφηση θα δεχθεί ένα μήνυμα στο κινητό του με το προκαθορισμένο ραντεβού του με ημέρα, ώρα και Κέντρο Εμβολιασμού.

Θα το αποδεχθεί εάν τον εξυπηρετεί και θέλει να εμβολιαστεί ή αν δεν τον εξυπηρετεί τότε μπορεί να μπει στο gov.gr στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να ζητήσει νέο ραντεβού.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί όπως των αεροπορικών εταιρειών, που μας προκαθορίζουν μία θέση αλλά έχουμε τη δυνατότητα να την αλλάξουμε. Θα βλέπει εκεί ο πολίτης δηλαδή ποιες επιλογές έχει, όσον αφορά στην ημερομηνία και τον τόπο.»

«Η βασική κατεύθυνση είναι να προκαθορίσουμε τα ραντεβού και σύμφωνα με την προτεραιότητα που θα δώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού και το Υπουργείο Υγείας να ενημερώνουμε τους πολίτες για τα προκαθορισμένα αυτά ραντεβού με ψηφιακά μέσα και μη ψηφιακά» σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, το ραντεβού θα κλείνεται όπως μια θέση στο αεροπλάνο, δηλαδή α δίνεται μια προκαθορισμένη ημερομηνία για ραντεβού, όμως θα υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει και η ώρα και η ημερομηνία και ο τόπος.

Για να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, θα χρειαστείτε:
-τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
-τον ΑΜΚΑ ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών
-τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου ή/και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

Η διαδικασία:
-Είσοδος στο gov.gr
-Υγεία και πρόνοια-> Φάκελος υγείας-> Άυλη συνταγογράφηση
-Είσοδος στην υπηρεσία xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ