Καμπανάκι Σύψα: Επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά

Καμπανάκι Σύψα: Επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας μετά τις εικόνες συνωστισμού το Σαββατοκύριακο στην Ερμού.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Σύψας τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας.

«Ένιωσα μεγάλη απογοήτευση. Δεν έχουμε συμφωνήσει αυτό. Η κυβέρνηση πήρε λελογισμένο ρίσκο. Αυτό που είδαμε χθες ήταν παράλογο.

Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες. Το σίγουρο είναι ότι η Επιτροπή πρέπει να επιληφθεί αυτών των εικόνων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Ο κ. Σύψας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς. «Δεν γίνεται να μην υπάρχει διασπορά του ιού με τέτοιες εικόνες», λέει.

Ο ίδιος δήλωσε πως η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων.

Για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων δήλωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα. «Αν έχουμε αυξητικές τάσεις η επιδημιολογία μάς καθορίζει. Επιδείνωση σημαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνουμε», είπε.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού ο κ. Σύψας δήλωσε πως αυτές σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα και ενδεχομένως με αυξημένη θνησιμότητα.

«Έχουμε ένα στέλεχος που θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο», είπε επισημαίνοντας ότι προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζει το εμβόλιο. «Το εμβόλιο μας προστατεύει και από τη μετάλλαξη, αλλά αυτό προς το παρόν», διευκρίνισε. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ